14.7 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Dezbateri fara rezultat despre facturarea pierderilor la apa. Pascanenii le platesc, in continuare, consilierii nu au curajul sa ia o decizie corecta

Legislativul local una spune si alta face. Cel putin asa reiese dupa ultima sedinta ordinara care a avut loc sambata 29 septembrie de la ora 09.00. Desi sustin ca nu sunt de acord cu pierderile de apa in facturile la populatie, alesii pascaneni au fost la un pas de a vota noul regulament al serviciului public de alimentare cu apa si de canalizare, document care cuprinde multe articole controversate.

Acesta a si fost fost motivul pentru care dezbaterile pe acesta tema au durat cateva zeci de minute. Pentru inceput, presedintele Comisiei Economice , consilierul Vasile Haldan a precizat ca la Pascani pierderile de apa au ajuns sa fie introduse in criteriile de performanta ale managerului, situatie nemaintalnita pana acum. Mai mult, el a atras atentia ca pascanenii trebuie sa plateasca si canalizarea acestor pierderi si ca societatea de apa si canal s-ar putea confrunta cu un val de procese din partea pascanenilor nemultumiti, pe motiv ca factureaza ceva ce nu furnizeaza si anume pierderile la apa, din ce in ce mai mari. Acelasi avertisment l-a facut si presedintele de sedinta, Vasile Plesca care a spus ca sunt deja cateva cazuri, in tara, de procese castigate impotriva furnizorilor de apa.

Cine isi asuma consumurile de apa?

Dezbateri aprinse au fost si in legatura cu modalitatea de citire si repartizare a cantitatilor de apa care ajung sa fie facturate la pascaneni. Fostul primar a atras atentia ca citirea trebuia facuta numai in prezenta unui martor si ca locatarii trebuie sa inteleaga sa repare, pe banii lor, retelele de distributie aflate in condomeniu.
In replica reprezentantul societatii de apa si canal a motivat ca pierderile de apa sunt nu numai in subsoluri ci si in apartamentele unor locatari care refuza accesul reprezentantilor regiei, pentru citirea apometrelor. Mai mult, el a spus ca sunt foarte multe cazuri in care desi citirea apometrului se face in prezenta unui martor acesta refuza sa semneze fisa de consum, singura solutie fiind infiitarea asociatiilor de proprietary.

Meteorologul de service va stabili pierderile la apa

In acelasi context consilierul PSD , Florin Racila a cerut conducerii societatii de apa si canal sa intocmeasca o harta a retelolor de distributie din Pascani. Mai mult consilierul Ioan Ionita a precizat ca facturarea pierderilor de apa este ilegala si incorecta si ca ar trebui gasite solutii ptr eliminarea acestei probleme.
Pana la urma proiectul a fost amanat pentru sedinta urmatoare, fara sa fie clarificat daca vor mai fi facturate populatiei, pierderile de apa. Cert este ca in cazul facturarii lor se va tine cont doar de indicatorii care vor fi transmisi in mod oficial de ANM nu ca pana acum pe baza masuratorilor arbitrare facute de un localinic din Bosteni.

Orizont.info

Alte articole