11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

VIDEO: DEZBATEREA STRATEGIEI NEDORITE. “REVOLUTIA APEI” MAI IMPORTANTA DECAT VIITORUL PASCANIULUI

Peste o 100 de pascanenii au participat astazi la o noua dezbatere publica in sala multifunctionala de la Primaria Pascani. A fost pus in discutie proiectul privid Strategia de Dezvoltare a Municipiului Pascani pana in anul 2020 dar oamenii din sala au fost mai interesati sa vorbeasca despre soarta apei la Pascani. Totusi din dezbateri s-au desprins cateva concluzii folositoare pentru viitorul comunitatii.

Discutiile au inceput in jurul orei 10.00. Specialistii care au realizat proiectul au facut o scurta prezentare, plictisitoare pentru unii din sala. A urmat interventiile celor din sala. Un cetatean a spus ca s-a platit prea mult pentru prea putin. Nu se stie exact cat, 50 sau 70 de mii de lei cam cate 260 de lei pe pagina. In replica primarul a spus ca strategia de dezvoltare nu este un teanc de hartie, la kilogram. In acelasi context o femeie din Pascani a cerut interventia imediata pentru refacerea iluminatului stradal. Ea s-a aratat nemultumita de modul cum arata orasul.
Un singur consilier a avut obiectii fata de proiectul pus in dezbatere. Liberalul Marius Pintilie a criticat lipsa de consistenta a strategiei si a cerut masuri pentru investitori si locuri de munca.
Un cetatean a solicitat lamuriri despre intentia renovarii Palatului Cantacuzino in timp ce altul a scos in evidenta cateva greseli de tehnoredactare. In concluzie cei prezenti in sala nu prea au fost interesati de proiectele de viitor privind dezvoltarea Pascaniului. Asta pentru ca erau nerabdatori sa clarifice problemele cu apa.

Lectia a venit din partea consultantului . El a spus ca la realizarea Strategiei de Dezvoltare ar trebui sa participe toti pascanenii, nu doar administratia locala, si ca s-au dus vremurile cand primarul facea si raspundea pentru tot ceea ce se intampla intro comunitate. Altfel spus cei din sala au fost invitati sa participle si cu idei, nu numai cu critici.
Primarul Pantazi a raspuns la intrebarile celor din sala si a spus ca pentru realizarea investitiilor propuse trebuie atrase surse de finantare suplimentare la bugetul local.
Mentionam ca documentul ar urma sa fie supus dezbaterii publice in sedinta de la sfarsitul acestei luni.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow