10.3 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

Dezbatere româno-moldoveană despre gestionarea deșeurilor în Târgu-Frumos

Astazi, la Primaria Targu-Frumos a avut loc prima sedinta a echipei de implementare a proiectului “Imbunatatirea tranfrontaliera a gestionarii deseurilor municipale solide din Republica Moldova, Romania, reprezentata de Targu-Frumos si Ucraina”, finantat de Uniunea Europeana.

Au fost prezenti 14 membrii ai echipei si reprezentatilor legali din Romania, Ucraina si Republica Moldova, iar scopul intalnirii a fost analiza raportului de progres pe primele 4 luni si sarcinile partenerilor privind evaluarea progresului realizarii proiectului. Mai mult, in cadrul sedintei, partenerii au facut schimb de experienta in ceea ce priveste modul de realizare a obiectivului proiectului, amenajarea platforme de gunoi, a gunoierelor si achizitionarea unei masini de gunoi.

De exemplu, reprezentantii din Republica Moldova au reusit sa fie cu un pas inainte. Ei au amenaj deja 30 de platforme de gunoi si containere si sunt in faza de licitatie pentru obtinerea masinii.

In ceea ce priveste orasul Targu-Frumos, pana acum in cadrul proiectului s-a desfasurat trei seminarii din cele zece, care ar trebui sa aiba loc, iar cel mai posibil urmatorul seminar va avea loc la Pascani. In cazul achizitiilor, s-a semnat contractul pentru construirea a 20 de platforme de gunoi, care vor fi amenajate in primavara.

Mentionam ca prin acest proiect se doreste reducerea volumului de deseuri in regiunile partenere, imbunatatirea starii mediului, cresterea nivelului de constientizare a publicului si informarea acestuia asupra gestionarii selective a deseurilor si promovarea cooperarii tranfrontaliere intre autoritati si public.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Se fac înscrieri la clubul pensionarilor din Pașcani

După doi ani de pandemie și restricții, lucrurile încep...

Ședință de Consiliu Local, joi, la Hârlău 

Legislativul local al orasului Hârlau se intruneste in sedinta...

Final de ani de liceu, la Colegiul Sadoveanu. Curs festiv la Primărie

S-a dat startul cursurilor festive pentru clasele terminale, a...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow