More

  Dezbatere: reguli noi pentru animalele domestice şi de companie

  Array

  Pascaniul va avea un regulament privind gestionarea şi circulaţia animalelor domestice şi de companie în municipiu. Deocamdată vorbim de un proiect iniţiat de consilierii PNL, care a intrat în dezbatere publică. După ce va fi aprobat de legislativul local iubitorii şi crescătorii de animale vor fi nevoiţi să respecte o serie de reguli. În caz contrar regulamentul prevede sancţiuni usturătoare.

  Documentul este disponibil deja pe site-ul Primăriei. El trebuie citit cu atenţie deoarece conţine o serie de reguli stricte care vor deveni obligatorii atât pentru deţinătorii de câini şi pisici de companie cât şi pentru crescătorii de păsări şi animale domestice. Cei care nu sunt de acord cu propunerile sau vor să le îmbunătăţească pot să îşi facă cunoscute opiniile pe adresa Primăriei, până pe data de 18 septembrie,  după care proiectul va fi supus aprobarii Consiliului Local, cel mai probabil în şedinţa de la sfarsitul acestei luni.

  În proiectul de regulament se arată că iubitorii de animale trebuie să îşi asume responsabilitatea îngrijirii lor. Mai exact patrupedele trebuie să aibă carnet de sănătate şi nu pot fi ţinute decât în spaţiile private ale celui care le-au adoptat şi doar cu acordul asociaţiei de proprietari sau a vecinilor. Altfel spus este interzisă îngrijirea câinilor comunitari pe domeniul public sau spaţiile comune precum şi reacţiile ostile ale cetăţenilor împotriva muncitorilor de la ecarisaj care strâng de pe străzi animalele fără stăpân. Cei care îşi scot prietenii necuvântători la plimbare o pot face doar cu lesă iar  câinii de talie mijlocie şi mare este obligatoriu sa poarte  botniţă.
  Liberalii propun adoptarea unor reguli stricte şi pentru gospodarii care deţin păsări sau animale domestice. Ele pot fi ţinute doar în adăposturi special amenajate cu respectarea regulilor de mediu privind evacuarea dejecţiilor. De asemenea căruţele vor avea acces doar pe traseele stabilite de consilieri iar animalele nu vor avea voie să pască pe domeniul public, decât pe păşuni. Şi crescătorii de păsări sunt vizaţi de noul regulament. Ei riscă să fie amendaţi dacă acestea vor fi lăsate libere, pe stradă.
  Menţionăm că regulamentul cuprinde şi o serie de sancţiuni usturătoare celor care îl vor încălca. Sunt prevăzute amenzi de la 250 la 1000 de lei,  atât pentru persoane fizice cât şi cele juridice,  care vor fi aplicate atât de poliţiştii locali cât şi inspectorii de mediu.

  Pr. HCL Aprobare Regulament Gestionare Si Circulatie Animale Domestice Si de Companie in Pascani by orizontul pascani on Scribd

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet