8.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

VIDEO: Dezbatere publica – taxa de salubritate amanata la cererea pascanenilor

Societatea civila a inceput sa functioneze la Pascani. Pentru a nu mai fi pusi in fata unor decizii cu impact major si greu de suportat peste 100 de cetateni s-au adunat astazi in sala multifunctionala din cadrul Primariei pentru a dezbate proiectul privind introducerea taxei de salubritate, in locul facturilor. Oamenii nu au fost multumiti de propunerile administratiei locale si au cerut diminuarea taxei sau chiar eliminarea ei. Proiectul nu va intra pe ordinea de zi a sedintei de la sfarsitul acestei luni.
Dezbaterile au inceput de la ora 14.00 si au durat aproape trei ore. Directorul societatii a propus ca fiecare pascanean sa plateasca cate 8 lei pe luna taxa de salubritate, in doua rate, in martie si septembrie. Ulterior a venit cu propunerea ca pretul sa scada cu cate un leu pentru fiecare membru de familie.
Taxa de salubritate propusa de administratie ester pea mare, spun oamenii. Unii au cerut sa sa nu fie achitata in avans iar altii sa fie calculate la gospodarie, apartament sau familie, nu pentru fiecare persoana in parte.
Pana la urma primarul a spus ca proiectul nu va intra in dezbaterea Consiliului Local pana cand cetatenii nu vor dori acest lucru . Pantazi a atras atentia ca, in schimb, exista riscul ca de anului viitor Pascaniul sa ramana fara serviciu de salubritate pe motiv ca fara utilaje moderne si cu datorii, societatea nu poate sa se inscrie la licitatie.
In acelasi context pascanenii prezenti nu au scapat ocazia sa critice administratia locala. Unii dintre ei au spus ca primarul si consilierii nu mai au credibilitate pentru ca nu stiu sa identifice si sa rezolve problemele cetatenilor.
Asa cum era de asteptat cei prezenti in sala au adus in discutie si problemele privind furnizarea apei la Pascani. Ei au spus ca nu platesc apa deaorece nu au contracte si au cerut ca Apa Vital sa plece cat mai grabnic din Pascani.
In replica viceprimarul Vasile Axinte a cerut tabelele cu consumurile de apa si a spus ca se ocupa el de rezolvarea acestei situatii.
Mentionam ca urmatoarea dezbatere publica va avea loc pe data de 21 ianuarie de la ora 14.00 pe marginea proiectului privind Strategia de Dezvoltare a Pascaniului.


Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow