6.9 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Dezbatere publică despre bugetul Pașcaniului. Priorități: bibliotecă nouă, drumuri, cimitir-VIDEO

Azi la primarie zeci de persoane au participat la dezbaterea anunțată, pentru a contribui la modul de cheltuire a banilor publici.

Din discuții s-au remarcat câteva propuneri care urmează să intre în analiza consilierilor locali: bibliotecă și muzeu, cimitir, străzi și cartierul Dalas.

Mai mulți dintre cetățenii care au luat cuvântul au ridicat problema Bibliotecii Municipale.

Domnul Mihai Bulea a propus reamenajarea bibliotecii în sediile partidelor și mutarea acestora în clădirile vechi, pe care să le refacă politicienii. Domnul Radu Ioan a ridicat aceeași problemă și a primit un răspuns  din partea primarului, cei prezenți aflând că biblioteca din localitate se va muta într-un sediu nou, care va fi amenajat anul acesta lânga sediile partidelor, de la Bugetul local fiind alocați în acest sens, 300 de mii de lei.

prof.radu ioan

Pentru Palatul Cantacuziono, care va fi destinat Muzeului Municipal în viitor, au fost alocați 130 de mii de ron necesari unui studiu de fezabilitate.

Asupra clădirii nu se pot face modificari, ea fiind catalogată ca si cladire de patrimoniu, interventiile ulterioare urmând să fie făcute  numai cu documentatia necesara parcursă, așa cum prevede legea.

Asfaltarea strazilor si parcarile dintre blocuri, au fost alte probleme ridicate in discutie, cat si amenajarea noului cimitir, dupa spusele consilierului Nechifor Dorin.

Pentru locurile de joaca destinate copiilor au fost alocate dupa cum afirma administratorul Gica Zanet 200 de mii de lei, 100 de mii pentru parcul din zona deal si 100 de mii pentru cel din zona vale.

Domnul Cojocaru Mihaiță a vorbit în numele locuitorilor din cartierul Dalas si a atras atentia ca in aceasta zona nu exista nici în prezent canalizare pentru cele peste 150 de familii și a cerut soluționarea acestei situații.

Edilul local a specificat ca bugetul este mai mic cu 30 la suta pentru anul acesta, fata de anul trecut datorită modificărilor bugetare. In acest an, Primaria Municipiului Pascani a primit mai putini bani de la guvern si Consiliul Judetean  pentru finanțarea comunelor sarace.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow