1.6 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

Dezbatere despre învățământ la Iași, pe 22 ianuarie

În calitate de reprezentant al Ministerului Educației Naționale în teritoriu, Inspectoratul Școlar Județean Iași organizează în ziua de 22 ianuarie 2018, începând cu ora 12.00, o amplă dezbatere pe marginea planurilor-cadru pentru învățământul liceal, filiera teoretică, eveniment la care vor participa specialiști în educație, personalități marcante, a căror activitate este cunoscută și apreciată în plan național.

 

Dezbaterea care are loc la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” este cu siguranță cel mai important eveniment educațional al lunii ianuarie, în cadrul acesteia urmând a fi formulată Rezoluția de la Iași, document de sinteză ce va fi înaintat către Ministerul Educației Naționale și către Institutul de Științe ale Educației.

Întreaga echipă a Inspectoratului Școlar Județean Iași s-a mobilizat pentru organizarea acestui amplu eveniment educațional, astfel încât în aceste zile au loc dezbateri la nivelul Consiliilor consultative la fiecare disciplină, structuri ce reunesc cadre didactice cu experiență și cu o bogată activitate didactică, în calitate de reprezentanți ai cadrelor didactice ieșene. Punctele lor de vedere vor reprezenta premise pentru dezbaterea din 22 ianuarie, moment în care vor fi aduse în atenția directorilor, elevilor, părinților, reprezentanților sindicatelor și ai ONG-urilor, precum și specialiștilor în curriculum.

Dezbaterea organizată de Inspectoratul Școlar Județean Iași va reuni idei validate la nivelul reprezentanților învățământului preuniversitar ieșean, având astfel toate șansele să devină un reper real pentru decidenții de la nivelul Ministerului Educației Naționale din perspectiva structurării unui curriculum relevant, echilibrat, în concordanță cu nevoile educaționale ale elevilor.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Transfăgărăşanul se închide de astăzi

Circulaţia rutieră va fi închisă, de luni, 25 octombrie, pe DN 7C (Transfăgărăşan), de la km 104+000...

Student ieşean cu seră de canabis la Cucuteni: prins cu recolta la oraş

Un student din Târgu Frumos a fost prins cu un kilogram de canabis. Acesta a cultivat canabisul...

Pensii şi alocaţii majorate de la 1 ianuarie 2022. Planurile Guvernului pentru copii şi pensionari, anunţate de Dan Vîlceanu

Pensiile vor creşte, începând de anul viitor, cu 6%. Este anunţul ministrului interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu....

Restricțiile au intrat în vigoare. Noile măsuri anti-COVID care se aplică începând de luni, 25 octombrie 2021

Noile restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate prin hotărâre de guvern săptămâna...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI