10.3 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

Dezastru in zona Pascani dupa viscolul de aseara: drumuri inchise, bolnav transportat cu sania trasa de cai

Situatie cum nu a mai fost de ani buni in imprejurimile Pascaniului si Targu-Frumos. Drumurile nationale Targu-Frumos – Pascani si Pascani – Motca au fost blocate mai multe ore in sir, zeci de persoane fiind prinse intre nametii care au atins in unele locuri chiar si 2 m inaltime. Incepand cu ora 03:00, drumarii au deblocat traseele principale, insa traficul rutier s-a desfasurat in cele mai grele conditii.

Comunele au fost cele mai afectate de troiene. Drumurile din comuna Mircesti sunt blocate de aseara si inca se lucreaza la deszapezirea cailor de acces. Asupra noptii, aproximativ 20 persoane evacuate din propriile autoturisme au fost adapostite de viscol in spatiile publice ale autoritatilor locale. Situatie similara si in localitatea Harmanesti. Drumul judetean 281 C este blocat, iar asta-noapte opt persoane au primit ajutor de la autoritatile locale pentru a nu ingheta in masini.

Comuna Helesteni este total izolata. Caderile masive de zapada au facut ca munca drumarilor sa fie in zadar, toate caile de acces care duc catre satele componente sunt blocate. Primarul comunei si satenii au gazduit persoanele care au avut ghinionul sa fie prinsi in infernul alb. Mai mult, dimineata, 13 decembrie 2012, in jurul orei 07:00, un batran din Harmaneasa, care necesita dializa a fost transportat cu un excavator circa 5 kilometri, insa utilajul a ramas blocat. Vasile Bortas a fost preluat apoi de o sanie trasa de cai care inainteaza foarte greu pentru a ajunge in Ruginoasa, unde o ambulanta asteapta din clipa in clipa se preia bolnavul.

Pe drumul de acces Pascani – Lespezi se circula pe un singur sens iar in comunele Lespezi, Siretel, Vanatori toate drumuri comunale sunt blocate. De asemenea, cursurile din toate unitatile de invatamant din zona sunt suspendate.

Pe langa situatia tragica in care nametii depasesc doi metri, in comuna Mogosesti Siret circa 10 gospodarii au ramas de asta-noapte fara curent electric dupa ce viscolul a rupt firele de pe un stalp electric. Pana in momentul in care caile de acces nu vor fi deblocate, reprezentatii ai firmei E ON nu vor putea ajunge la punctul de transformare. Administratia locala face tot posibilul ca lucrurile sa revina la normal insa in dotare exista un singur utilaj de deszapezire.

Circulatia pe drumul national Targu-Frumos – Roman a fost deblocata imediat dupa miezul noptii. Administratia locala a pregatit noaptea trecuta peste 700 de ceaiuri si sandvisuri pentru oamenii prinsi in troiene.

In prezent, toate masinile de deszapezire lucreaza intens pe drumurile judetene si nationale insa, drumurile comunale din unele zone raman in continuare blocate din cauza numarului redus de utilaje.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Se fac înscrieri la clubul pensionarilor din Pașcani

După doi ani de pandemie și restricții, lucrurile încep...

Ședință de Consiliu Local, joi, la Hârlău 

Legislativul local al orasului Hârlau se intruneste in sedinta...

Final de ani de liceu, la Colegiul Sadoveanu. Curs festiv la Primărie

S-a dat startul cursurilor festive pentru clasele terminale, a...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow