15.9 C
Paşcani
vineri, iunie 2, 2023
Array

Deturnare de fonduri la Primaria Pascani

In timpul mandatului lui Grigore Craciunescu, Primaria Pascani a primit fonduri, in etape, de la Guvernul Romaniei pentru continuarea lucrarilor de constructie de la Sala multifunctionala din cadrul Primariei si pentru amenajarea terenului din fata salii • O parte din bani au fost folositi pentru amenajarea esplanadei din fata cladirii administratiei locale

Conducerea Primariei Pascani trebuie sa returneze 300.000 lei datorita unor decizii ilegale luate de fosta conducere.
Practic, in urma unui control al Curtii de Conturi la Primaria Pascani, s-a stabilit faptul ca in mandatul lui Craciunescu s-a efectuat o noua investitie, lucru interzis de Guvern datorita situatiei de criza, pe bani guvernamentali destinati unui alt proiect aflat in curs de finalizare.
Astfel, Primaria Pascani a primit fonduri, in etape, de la Guvernul Romaniei pentru continuarea lucrarilor de constructie de la Sala multifunctionala din cadrul Primariei si pentru amenajarea terenului din fata salii. Fosta conducere a luat decizia ca din sumele primite sa cheltuie peste 300.000 lei pentru amenajarea unei esplanade din apropierea cladirii administrative. In urma solicitarii facute de catre organul de control, s-a cerut sa se delimiteze suprafata aferenta proiectului iar recent s-a stabilit ca esplanada amenajata cu bani guvernamentali nu face parte din proiect, chiar daca se afla in apropiere de Primarie. Astfel ca Primaria Pascani se afla la un pas de a inapoia de la bugetul local suma respectiva. „Cel mai probabil o sa trebuiasca sa returnam 300.000 lei de la bugetul local datorita unei decizii luate de fosta conducere a Pascaniului. S-au folosit bani guvernamentali pentru amenajarea esplanadei de la intrarea in Primarie si acea suprafata nu este prinsa in proiect. Astfel ca esplanada este numita investitie noua si nu continuarea unui proiect inceput inainte de decizia data de Guvern”, a declarat primarul Dumitru Pantazi.
In ultima sedinta ordinara de Consiliu Local, primarul Dumitru Pantazi a initiat un proiect de hotarare cu privire la stabilirea suprafetei aferente investitiei pentru Sala multifunctionala a cladirii administrative.

Continuare pe BZI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow