8.5 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Deţineţi un televizor intelegent? Aveţi grijă ce discutaţi în casă!

Compania Samsung îşi avertizează clienţii privind discuţiile personale în faţa televizoarelor inteligente care sunt controlate folosind opţiunea de activare vocală, întrucât aparatele „ascultă” ce se discută şi trimit o parte din informaţii unei terţe părţi pentru afişarea de conţinut pe ecran.

Activiştii pentru protejarea vieţii private spun că tehnologia aminteşte perfect de ecranele din romanul „1984” al lui George Orwell, care spionau cetăţenii. Avertismentul Samsung a ieşit la lumină prin intermediul unui articol publicat de site-ul Daily Beast, care conţinea un extras din textul privind politica de confidenţialitate aferentă televizoarelor inteligente care se conctează la internet, produse de compania sud-coreeană.
Textul respectiv explică faptul că televizorul va asculta oamenii din camera în care se află pentru a încerca să detecteze când sunt transmise comenzi sau termeni de căutare. „Dacă ceea ce spuneţi conţine informaţii personale sau secrete, acele informaţii pot fi incluse în datele capturate şi transmise unei terţe părţi”, potrivit textului politicii de confidenţialitate a Samsung.
Corynne McSherry, avocată specializată în proprietate intelectuală în cadrul Electronic Frontier Foundation (EFF), a declarat că terţa parte la care face referire textul este probabil compania care furnizează serviciul de conversie a vorbirii în text (speech-to-text) pentru Samsung. „Dacă eu aş fi clientul, aş vrea să ştiu cine este terţa parte şi în mod sigur aş vrea să ştiu dacă cuvintele mele sunt transmise într-o formă securizată”, a mai spus Corynne McSherry.
continuare pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow