19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Despre viitorul iluminatului public

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Un păşcănean a vorbit despre problemele actuale si perspectivele  din sistemele de iluminat public.
Prezent la ediţia a II a Forumului Industriei de Iluminat, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, Bogdan Alexa afirmă că în doar 52 la sută dintre localităţile din România sistemul de iluminatul public este organizat, restul Unităţilor Administrativ Teritoriale nu respectă condiţiile legii privind gestionarea acestui serviciu.

De asemenea, vicepreşedintele ANRSC afirmă că starea actuală a sistemului de iluminat din ţara noastră nu corespunde cu standardele europene şi că modernizarea acestuia ar spori eficiență energetică cu 50 la sută. O schimbare ar trebui făcută la legislaţia europeană şi naţională în vigoare care nu acoperă în deplină măsură cerinţele pentru atragerea investiţiilor în domeniu şi promovarea contractelor de performanţe energetice de tip ESCO.

La Paşcani administraţia locală face eforturi pentru preluarea reţelelor de iluminat public de la E-on şi modernizarea lor. Ele urmează să fie exploatate de un serviciu din cadrul Primăriei.

Evenimentul a fost organizat de Govnet Conferences pe 7 aprilie la Bucureşti și are ca scop dezbaterea oportunităților de dezvoltare și implementarea proiectelor de iluminat public și privat pentru eficientizarea consumului de energie.
Foto: Bogdan Alexa – vicepreședinte ANRSC

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI