15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Despre viitorul iluminatului public

Un păşcănean a vorbit despre problemele actuale si perspectivele  din sistemele de iluminat public.
Prezent la ediţia a II a Forumului Industriei de Iluminat, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, Bogdan Alexa afirmă că în doar 52 la sută dintre localităţile din România sistemul de iluminatul public este organizat, restul Unităţilor Administrativ Teritoriale nu respectă condiţiile legii privind gestionarea acestui serviciu.

De asemenea, vicepreşedintele ANRSC afirmă că starea actuală a sistemului de iluminat din ţara noastră nu corespunde cu standardele europene şi că modernizarea acestuia ar spori eficiență energetică cu 50 la sută. O schimbare ar trebui făcută la legislaţia europeană şi naţională în vigoare care nu acoperă în deplină măsură cerinţele pentru atragerea investiţiilor în domeniu şi promovarea contractelor de performanţe energetice de tip ESCO.

La Paşcani administraţia locală face eforturi pentru preluarea reţelelor de iluminat public de la E-on şi modernizarea lor. Ele urmează să fie exploatate de un serviciu din cadrul Primăriei.

Evenimentul a fost organizat de Govnet Conferences pe 7 aprilie la Bucureşti și are ca scop dezbaterea oportunităților de dezvoltare și implementarea proiectelor de iluminat public și privat pentru eficientizarea consumului de energie.
Foto: Bogdan Alexa – vicepreședinte ANRSC

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow