25.5 C
Paşcani
vineri, iulie 23, 2021
25.5 C
Paşcani
vineri, iulie 23, 2021

Despăgubiri după inundaţii. Primăria Paşcani, raportul dezastrului

Ultimele știri

Administratia din Paşcani face demersuri pentru obţinerea de despăgubiri pentru cei care au avut de suferit de pe urmă precipitaţiilor abundente şi a inundaţiilor de la sfârşitul săptămânii trecute. În cazul în care acestea nu vor fi acordate de Guvern se analizează posibilitatea ca ele să fie suportate de la bugetul local. Anunţul a fost făcut astăzi de viceprimarita Gabriela Nedelcu, în cadrul unei conferinţe de presă. În acest sens a fost trimis deja Prefecturii Iaşi un raport al pagubelor suferite de locuitorii din oraş şi cele cinci suburbii ale municipiului.
De asemenea toţi cei care au înregistrat distrugeri în urma precipitaţiilor trebuie să depună la Primărie o cerere în vederea efectuarii constatărilor şi pentru acordarea de despăgubiri.
Conducerea Primăriei susţine că în zilele de vineri sâmbătă şi duminică, de la sfârşitul lunii iunie 2018, au fost înregistrate cele mai mai cantităţi de precipitaţii din ultimii 50 de ani. Este vorba despre o medie de 60 de litri de apă/mp iar cele mai intense au fost înregistrate în seara de joi,  peste 100 l de precipitaţii/mp.
Inundaţiile au produs numeroase distrugeri de drumuri, podete şi chiar gospodarii anexe. Mai mult, unul dintre malurile lacului Peştişorul s-a surpat iar drumul de pe malul Şiretului de la Blăgeşti spre Vânători a fost închis o perioadă. Tot din cauza apei ai fost distruse şi o parte din trotuarele cu pavele din Parcul Municipal. Bilanţul a trimis Prefecturii Iaşi şi prezentat presei locale.
Conducerea Primăriei spune că în acesta perioadă a fost activat Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă iar muncitorii şi pompierii au intervenit pentru eliberarea căilor de acces şi scoaterea apei din gospodarii.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
25.5 ° C
26.2 °
25.1 °
60 %
1.9kmh
100 %
vin
25 °
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI