More

  Descoperirea erei: BACTERIA care produce AUR

  Array

  Doi cercetători din cadrul Michigan State University au descoperit o bacterie care produce aur de 24 de karate când se hrăneşte cu o substanţă chimică foarte toxică care se găseşte în natură, scrie siteul Gizmodo.com.

  Kazem Kashefi, profesor asistent de microbiologie şi genetică moleculară, şi Adam Brown, profesor asociat al universităţii americane Michigan, au realizat o demonstraţie în laboratorul lor care i-ar putea face miliardari.

  Potrivit lui Kashefi, procesul constă în transformarea unei materii care nu are nicio valoare în metal preţios.

  Mica fabrică de aur a celor doi savanţi, numită de ei “The Great Work of the Metal Lover” (“Marea realizare a iubitorului de Metal” – n.r.), adăposteşte bacteria “Cupriavidus metallidurans” care transformă clorura de aur, un lichid foarte toxic care se găseşte în natură, în aur.

  Bacteria este incredibil de rezistentă la acest element chimic. Aceasta consumă clorura de aur într-o săptămână şi lasă în urmă aurul curat. Cercetătorii sunt de părere că acesta este procesul care are loc în natură din care rezultă metalul preţios.

  Se pare că cei doi au descoperit elementele magice care dezleagă un mister care a fascinat omenirea de când s-a descoperit acest metal apreciat din toate timpurile.

   

  Sursa: ZF.ro

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet