More

  Descoperirea erei: BACTERIA care produce AUR

  Array

  Doi cercetători din cadrul Michigan State University au descoperit o bacterie care produce aur de 24 de karate când se hrăneşte cu o substanţă chimică foarte toxică care se găseşte în natură, scrie siteul Gizmodo.com.

  Kazem Kashefi, profesor asistent de microbiologie şi genetică moleculară, şi Adam Brown, profesor asociat al universităţii americane Michigan, au realizat o demonstraţie în laboratorul lor care i-ar putea face miliardari.

  Potrivit lui Kashefi, procesul constă în transformarea unei materii care nu are nicio valoare în metal preţios.

  Mica fabrică de aur a celor doi savanţi, numită de ei “The Great Work of the Metal Lover” (“Marea realizare a iubitorului de Metal” – n.r.), adăposteşte bacteria “Cupriavidus metallidurans” care transformă clorura de aur, un lichid foarte toxic care se găseşte în natură, în aur.

  Bacteria este incredibil de rezistentă la acest element chimic. Aceasta consumă clorura de aur într-o săptămână şi lasă în urmă aurul curat. Cercetătorii sunt de părere că acesta este procesul care are loc în natură din care rezultă metalul preţios.

  Se pare că cei doi au descoperit elementele magice care dezleagă un mister care a fascinat omenirea de când s-a descoperit acest metal apreciat din toate timpurile.

   

  Sursa: ZF.ro

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Scandal pentru secretara viceprimarului

  Legislativul pascanean a modificat organigrama Primariei pentru angajarea unei secretare la cabinetul viceprimarului. Subiectul a fodt discutat la in sedinta ordinara care a avut...

  Tu ți-ai creat cont de client ApaVital? Poți câștiga un premiu de 200 lei!

  Protejarea mediului înconjurător a constituit dintotdeauna o prioritate pentru ApaVital. Utilizarea instrumentelor de comunicare disponibile în mediul online reprezintă o metodă prin intermediul căreia...

  Slujbă religioasă și activități culturale dedicate Mitropolitului Visarion Puiu, la Pașcani

  Vineri, 26 februarie, in municipiul Pascani au avut loc manifestari dedicate Mitropolitului Visarion Puiu, ce au facut parte din cea de-a XXV-a editie a...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp