-1.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Doliu la Colegiul Unirea. Fost director de scoala, gasit fara suflare. Alaturi de el, inca un pascanean a decedat

Doliu la Colegiul Unirea. Fost director de scoala, gasit fara suflare

Tragedie aseara in municipiul Pascani. Fostul director adjunct al Colegiului Tehnic C.F. Unirea Pascani, Vasile Sofron, a fost gasit mort ieri, intr-o anexa din zona Vale a municipiului, alaturi de un alt barbat in varsta de 44 de ani si acesta, decedat. Descoperirea a fost facuta in jurul orei 23:00 de sotia celuilalt pascanean, care a sunat de urgenta la 112. La fata locului s-au deplasat echipaje de la Serviciul de Ambulanta, Politie si SMURD.

Cand au vazut ce s-a intamplat, rudele celor doi barbati au facut atac de panica si trei femei au avut nevoie de ingrijiri de specialitate.

Din pacate, salvatorii veniti la fata locului nu au mai putut face nimic, decat sa constate decesul.

Din primele informatii, se pare ca cei doi se incalzeau in anexa cu dispozitiv alimentat cu gaz metan de la o butelie si cel mai probabil, oamenii legii iau in calcul ipoteza unei intoxicari cu gaz metan.

Trupurile celor doi barbati au fost duse la Institutul de Medicina Legala pentru efectuarea necropsiei.

Au ramas in urma doua familii indurerate si la fel de mare este durerea si la Colegiul Unirea, acolo unde profesor Sofron s-a dedicat timp de 35 de ani.

In fata salii de sport, a fost improvizat un altar cu lumanari, iar astazi elevii si profesorii au tinut un moment de reculegere.

Si in cancelarie ard lumanari, iar sigla unitatii de invamant de pe retelele de socializare a fost colorata in negru, semn de doliu. Tot acolo, se afla si mesajele de ramas-bun, pline de durere.

 „Am pierdut un OM…și e liniște…atât de liniște de parcă n-ar fi fost niciodată aici, cu noi…Si domnul profesor nu mai spune nimic. Nu-l mai auzim pe holurile școlii, nici în sala de sport, nici pe teren…fluierul său a amuțit pentru totdeauna. (…) Noi, cei care mai rămânem o perioadă pe aici, îi urăm drum bun către lumină și-i dedicăm un citat scris de Nicolae Iorga, pe care domnul profesor îl prețuia foarte mult: “Întunericul nu se luptă cu lumina, el piere în calea ei” au scris reprezentantii unitatii de invatamant.

Mentionam ca Vasile Sofron s-a nascut pe 10 ianuarie 1956, in comuna Borca, judetul Neamt. „A absolvit Academia Națională de Educație Fizică și Sport, București în anul 1979, având studii de specializate atât pe judo (1979) cât și pe handbal (1994). Și-a început cariera didactică la Școala Specială Pașcani, ca și profesor de gimnastică recuperatorie, iar din anul 1983 a venit la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea”, unde, în perioada 1999-2017 a ocupat și funcția de director adjunct.  A fost metodist al ISJ Iași și responsabil de cercuri metodice pe zona Pașcani. Ca și antrenor, a avut rezultate deosebite în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, cu echipa de handbal-fete a colegiului, atât la nivel județean cât și național”, potrivit datelor postate pe retelele de socializare

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow