20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

FOTO | Deschiderea Zilelor Municipiului Pașcani. Discursuri politice, premierea celor mai buni elevi și spectacol folcloric

Pașcaniul a deschis vineri, 29 iulie, cea de-a XII-a ediție a Zilelor Municipiului, sărbătoare ce se va desfășura pe parcursul acestui sfârșit de săptămână, vineri, sâmbătă și duminică. Festivitatea a avut loc la sediul Primăriei, de pe strada Ștefan cel Mare și a debutat cu imnul României – moment cu o încărcătură deosebită, având în vedere faptul că vineri este marcată Ziua Imnului Național.

Apoi, a avut loc o slujba religioasă a unui sobor de preoți din Pașcani, condus de preotul protopop, Gheorghe Muraru.

Sărbătoarea a continuat cu discursurile oficialităților locale, județene dar și guvernamentale. Primul care a urcat pe scenă a fost primarul municipiului, Marius Pintilie. Edilul le-a urat „La mulți ani” pășcănenilor și a vorbit despre investițiile din oraș, cele aflate în desfășurare, precum și cele viitoare. La ceas aniversar, el a precizat că își dorește să aducă din nou în municipiu, puncte de lucru ale unor instituții publice importante, precum Inspectoratul Teritorial de Muncă sau Direcția de Sănătate Publică.

Următorul oficial care le-a vorbit pășcănenilor a fost președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, cu un discurs cu aceeași construcție, despre investiții și planuri de viitor. Printre acestea, s-a numărat și închiderea Centrului de Servicii Sociale Sfântul Nicolae, proiect care implică deschiderea unor căsuțe de tip familial și a unui centru de zi de recuperare, de care vor beneficia copiii din centru.

Șeful instituției județene i-a oferit primarului pășcănean  și o diplomă: „Meritul județean pentru performanță în administrația publică”.

La festivitate a participat și reprezentantul Guvernului României în teritoriu, prefectul județului, Bogdan Cojocaru, cel care a vorbit cu nostalgie despre „Republica Pașcani” și l-a citat pe fostul primar, Neculai Rățoi. Având în vedere faptul că actuală conducere a Pașcani este liberală, prefectul, social democrat, a precizat că indiferent de culoarea politică, în conducerea unei localități trebuie să primeze interesul cetățenilor și nu, orgoliile politice.

În aceeași manieră a fost și discursul senatorului, Maricel Popa, care a apreciat faptul că mai multe proiecte ale fostei administrații locale au fost continuate de actuala conducere.

Discursuri mai puțin centrate pe politică, dar nu lipsite de această latură, au fost rostite de parlamentarii liberali, Liviu Brătescu și Sorin Năcuță.

A urmat apoi premierea șefilor de promoție din școlile pășcănene și a celor doi absolvenți de clasa a VIII-a, respectiv, a XII-a, care au obținut nota zece la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Ei au fost răsplătiți pentru rezultatele deosebite cu diplome, flori și bani. Pe scenă, au fost chemați și directorii de școli, care au primit câte un buchet de flori în semn de mulțumire.

În cea de-a doua parte a festivității de deschidere, a avut loc un spectacol folcloric pus în scenă de Ansamblul Rapsozii Siretului al Casei de Cultură Mihail Sadoveanu Pașcani, împreună cu solistele colaboratoare, Ana Maria Ignat și Luiza Muscalu.

Prima zi din sărbătoarea Pașcaniului se va încheia cu spectacolul la scenă din piațeta Primăriei, unde pășcănenii vor petrece alături de Angelica Flutur, Beatrice Duca, Cristinel Iordăchioaia și DJ Deny.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow