8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021

Deschiderea noului an școlar fără festivități, la Târgu Frumos și Hârlău

Curțile instituțiilor de învățământ au răsunat de zâmbetele elevilor care au pășit astăzi optimiști spre un nou început.

Dacă unele școli au preferat să-și primească elevii, însoțiți de părinți, prin tradiționalul ceremonial de deschidere, la Târgu Frumos și Hârlău, prima zi de școală a debutat în sălile de clasă, unde elevii au fost întâmpinați de profesorii diriginți. Conform directorului liceului teoretic Ion Neculce, această decizie a fost adoptată astfel încât să nu se creeze aglomerări în curțile școlilor în prima zi de școală.

La Hârlău, deschiderea a avut loc tot într-un cadrul restrâns. Spre exemplu, prima zi de școală la Colegiul Național Ștefan cel Mare a fost anunțată de clopoțelul care a sunat la ora 9.00.

Precizăm că noul an școlar va avea 34 de săptămâni, va fi împărțit în două semestre și se va încheia, oficial, pe 11 iunie 2022.

În acest interval, elevii vor putea continua să participe la cursuri din bănci, atâta timp cât rata de incidență este mai mică de 6 la mie, limita de la care se trece în online.

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Elev confirmat cu virusul COVID 19, la Colegiul „Unirea”. Două clase se desfășoară în online

La doar câteva zile de la de la începerea noului an școlar cu prezență fizică, un elev de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul COVID 19. La aceeași unitate de învățământ un alt elev este suspect ca ar fi infectat cu coronavirus. //

Licitație pentru tablete, lansată de Primăria comunei Vânători

O licitație pentru achiziționarea de tablete necesare elevilor a fost lansată de Primăria comunei Vânători. Valoarea totală...

Ceremonial militar la Deleni

Anul acesta, continuând tradiția începută de acum nouă ani, la Deleni va fi organizată o ceremonie de...

Modificări importante în traficul rutier pășcănean. Sensuri unice pe străzile Izvoarelor și Mihai Eminescu, restricții în suburbia Blăgești

Modificari importante in traficul rutier din zona Vale Pascani si suburbia Blagesti. Deciziile au fost luate in...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI