25.5 C
Paşcani
vineri, iulie 23, 2021
25.5 C
Paşcani
vineri, iulie 23, 2021

Deschiderea anului şcolar, la Colegiul Sadoveanu din Paşcani

Ultimele știri

Debut de an şcolar, cu emoţii, şi la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” din Paşcani. Evenimentul a avut loc pe platoul din curtea şcolii, în prezenţa elevilor, părinţilor, profesorilor şi reprezentanţi ai unor instituţii publice. Pentru început au fost intonate imnul României şi cel al şcolii.

Noul an şcolar a fost binecuvântat de un sobor de preoţi din Paşcani condus de preotul protopop Pavel Postolachi. El i-a îndemnat pe elevi să înveţe şi le-a mulţumit cadrelor didactice pentru străduinţa de care dau dovadă la catedră.
Au urmat două momente inedite pentru obtinerea de rezultate bune la învăţătura: rugăciunea elevilor şi cea a părinţilor.

Din partea administraţiei locale au fost prezenţi câţiva consilieri locali şi edilul municipiului. În discursul său,  primarul Dumitru Pantazi a vorbit despre importanţa învăţământului pentru elevi şi a respectului pentru profesori. El a subliniat că Primăria şi Consiliul Local sprijină financiar activitatea şcolilor din Paşcani şi performanţele elevilor prin acordarea unor burse. Primarul a vorbit şi despre o serie de proiecte din fonduri europene pentru modernizarea unor unităţi de învăţământ şi construirea unei noi grădiniţe.

În acelaşi context directoarea colegiului a mulţumit administraţiei locale pentru sprijinul acordat în realizarea unor investiţii pentru şcoală.

În discursul de deschidere, directoarea colegiului – profesoara Genoveva Şerban a evidenţiat rezultatele bune şi foarte bune obţinute de elevii şi profesorii şcolii. De exemplu, anul trecut şcoală a obţinut 112 premii şi medalii la olimpiadele judeţene, 162 de premii la concursurile şcolare şi 59 de premii la competiţiile naţionale. De asemenea doi elevi s-au calificat la olimpiada internaţională de limba rusă.
De asemenea,  au fost prezentaţi şi diriginţii care se vor ocupa de îndrumarea elevilor. În acest an la Colegiul Sadoveanu din Paşcani învaţă peste 1000 de elevi în 8 clase de gimnaziu şi 27 clase de liceu. La catedra sunt 62 de profesori, titulari şi asociaţi.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
25.5 ° C
26.2 °
25.1 °
60 %
1.9kmh
100 %
vin
25 °
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI