Debut de an şcolar, cu emoţii, şi la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” din Paşcani. Evenimentul a avut loc pe platoul din curtea şcolii, în prezenţa elevilor, părinţilor, profesorilor şi reprezentanţi ai unor instituţii publice. Pentru început au fost intonate imnul României şi cel al şcolii.

Noul an şcolar a fost binecuvântat de un sobor de preoţi din Paşcani condus de preotul protopop Pavel Postolachi. El i-a îndemnat pe elevi să înveţe şi le-a mulţumit cadrelor didactice pentru străduinţa de care dau dovadă la catedră.
Au urmat două momente inedite pentru obtinerea de rezultate bune la învăţătura: rugăciunea elevilor şi cea a părinţilor.

Din partea administraţiei locale au fost prezenţi câţiva consilieri locali şi edilul municipiului. În discursul său,  primarul Dumitru Pantazi a vorbit despre importanţa învăţământului pentru elevi şi a respectului pentru profesori. El a subliniat că Primăria şi Consiliul Local sprijină financiar activitatea şcolilor din Paşcani şi performanţele elevilor prin acordarea unor burse. Primarul a vorbit şi despre o serie de proiecte din fonduri europene pentru modernizarea unor unităţi de învăţământ şi construirea unei noi grădiniţe.

În acelaşi context directoarea colegiului a mulţumit administraţiei locale pentru sprijinul acordat în realizarea unor investiţii pentru şcoală.

În discursul de deschidere, directoarea colegiului – profesoara Genoveva Şerban a evidenţiat rezultatele bune şi foarte bune obţinute de elevii şi profesorii şcolii. De exemplu, anul trecut şcoală a obţinut 112 premii şi medalii la olimpiadele judeţene, 162 de premii la concursurile şcolare şi 59 de premii la competiţiile naţionale. De asemenea doi elevi s-au calificat la olimpiada internaţională de limba rusă.
De asemenea,  au fost prezentaţi şi diriginţii care se vor ocupa de îndrumarea elevilor. În acest an la Colegiul Sadoveanu din Paşcani învaţă peste 1000 de elevi în 8 clase de gimnaziu şi 27 clase de liceu. La catedra sunt 62 de profesori, titulari şi asociaţi.

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider