5.2 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Deschidem nota de plata: Renunţăm la Zilele Pascaniului pentru a schimba ţevile de apă pe Esplanada?

Propunere corectă din partea unui consilier local care a susţinut investiţiile din bani europeneni, disponibile doar prin intermediul operatorului ieşean. După ce au fost respinse prin vot proiectele pro -Apa Vital, iar constructorii au anunţat că vor începe de luni să toarne asfalt pe străzi peste ţevile de apă sparte, consilierul Neculai Enea a atras atenţia că aleşii locali nu au motive să sărbătorească de Zilele Pascaniului. Mai mult el a cerut ca cele 300.000 de lei alocate pentru organizarea de spectacole să fie folosite pentru înlocuirea conductelor vechi de zeci de ani de zile. Banii ar urma să fie luaţi din bugetul local adică din buzunarul păşcănenilor, în timp ce operatorul ieşean ar fi realizat investiţia din fonduri proprii.
Propunerea a fost sprijinită şi de consilierul Dorin Nechifor. El a spus că primarul i-ar fi dezinformat pe consilieri susţinând că au fost alocaţi bani pentru astfel de investiţii când în realitate nu este nici un leu. S-a ajuns în acesta situaţie deoarece echipa care a realizat Planul de Dezvoltare a Zonei Vale, în mandatul deputatului Grigore Craciunescu, a raportat că reţelele de apă, acolo unde urmează să fie făcute investiţii, nu trebuie să fie înlocuite şi nu sunt necesare intervenţii timp de cinci ani de zile.
Discuţiile au avut loc în contextul aprobării Comisiei de organizare a Zilelor Municipiului Paşcani. Evenimentul este programat să aibă loc în perioada 3-5 iulie 2015. Consilierul Marius Pintilie a cerut să fie scos de pe lista propusă de iniţiator. În locul lui a fost numit consilierul Benone Mihut.
Din comisia prezidată de viceprimarul Vasile Axinte mai fac parte consilierii Vasile Balau, Codrin Toma, Adriana Cosau şi Ioan Danu, alături de şefii instituţiilor de cultură şi funcţionari din Primărie.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow