More

  Deputatul Vasile Axinte – intrebari pentru ministru sanatatii despre criza imbolnavirilor cu rujeola

  Array

  Domnule Ministru, primavara şi vara anului 2017 au adus în discuţia opiniei publice şi a factorilor guvernamentali criza îmbolnăvirilor cu rujeolă. Din păcate, din cauza inconştienţei unor părinţi sau ca urmare a unor campanii anti-vaccinare extrem de dăunatoare o parte din copii nostri au căzut victime acestei boli extrem de contagioase, unele din cazuri soldându-se cu pierderi de vieţi omeneşti. De fapt, deşi ştiinţa medicală avansează an de an, în ultimii 7-8 ani au apărut tot felul de tulpini hibride de viruşi care au produs spaimă la nivelul mentalului colectiv.
  Viruşii nou descoperii par a dezvolta rezistenţă faţă de cele mai performante medicamente iar, cu una din cele mai scăzute imunităţi din Europa, populaţia României pare sa fie victimă sigură.
  Revenind la criza îmbolnăvirilor cu rujeolă suntem la început de septembrie, cu un nou an şcolar şi universitar bătând la uşă. Cunoaştem faptul că fiind extrem de contagioasă, această boală se răspândeşte mai ales în colectivităţi, în aglomeraţii de persoane iar inceputul anului şcolar şi universitar ar putea reprezenta o problemă în acest sens.
  Având în vedere cele precizate, vă rugăm, să aveţi amabilitatea, să ne răspundeţi la următoarele întrebări:
  1. Câte cazuri de îmbolnăviri de rujeolă s-au înregistrat, în acest an, în judeţul Iaşi, câte cazuri de deces ca urmare a imbolnăvirilor cu rujeolă s-au întregistrat în anul 2017, în judeţul Iaşi şi cu cât a crescut incidenţa îmbolnăvirilor cu rujeolă faţă de media ultimilor 5 ani?
  2. Care este incidenţa îmbolnăvirilor cu rujeolă în anul 2017, în judeţul Iaşi, în funcţie de vârsta celor îmbolnăviţi?
  3. Câţi din aceşti pacienţi îmbolnăviţi nu erau vaccinaţi cu vaccinul anti-rujeolic şi câte din decesele constatate au avut ca element comun lipsa vaccinărilor de specialitate?
  4. Dacă în acest moment mai sunt focare de îmbolnăvire cu rujeolă în judeţul Iaşi ?
  5. Dacă vor mai continua campaniile din mass-media pro vaccinare facute de Minister şi pentru sfarsitul anului 2017, daca există stocuri cu astfel de vaccinuri la medicii de familie şi care este costul real de fabricare sau de import a unei doze de vaccin anti-rujeolic?
  Solicităm răspuns scris şi oral pentru fiecare punct în parte, în termenul prevăzut de lege.
  Cu deosebit respect,
  Deputat PSD Iaşi, Vasile Axinte

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Tânăr de 18 ani arestat pentru complicitate în dosarul de furt calificat cu o pagubă de 180.000 de lei

  La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza comunei Moţca, în...

  Declarația politică a deputatului Sorin Năcuță cu privire la amenajarea hidroenergetică Pașcani

  C.P. După o informare privind stadiul lucrărilor la Amenajarea Hidroenergetică Pașcani, după discuții prealabile cu președintele Consiliului Județean, dl Costel Alexe și cu președintele...

  Un magazin al primarului Pașcaniului a fost spart marți seara – VIDEO

  Unul dintre magazinele primarului municipiului Pascani a fost spart marti, 13 martie, imediat dupa lasarea intunericului. Este vorba despre locatia de pe strada Stefan cel Mare, din centrul orasului. Un tanar in varsta de 30 de ani, care ar fi fost baut, a spart geamul de la intrare si a luat mai multe bunuri din unitate.  //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet