9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Deputatul Vasile Axinte anunță – Veste bună! Fonduri pentru CPU Pașcani

Deputatul Vasile Axinte anunță – Veste bună! Fonduri pentru CPU Pașcani

Veste bună pentru pășcăneni și nu numai. În următoarele luni se va construi un nou CPU la Pașcani în incinta Spitalului Municipal. După mai multe interpelări la Ministerul Sănătății din partea deputatului PSD Vasile Axinte, dar și întâlniri ale managerului Costică Pânzaru cu Raed Arafat, se conturează unul dintre proiectele importante pentru oraș.

Deputatul PSD Vasile Axinte a primit răspuns de la Ministerul Sănătății în urma numeroaselor interpelări și discuții pentru ca CPU Pașcani să fie extins și modernizat.

 “Mă bucur să anunț că după ce am avut mai multe interpelări și discuții cu Ministrul Sănătății, am reușit să obținem finanțare pentru proiectarea și execuția extinderii Compartimentului de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Muncipal Pașcani. Consiliul Local va suporta cheltuielile doar 10% din suma totală, restul fiind de la bugetul de stat. Studiu de fezabilitate prevede construire unui corp de clădire CPU nou, alăturat clădirii actuale a Spitalului care are ca scop asigurarea tratării urgențelor majore sau cu risc vital.a declarat Vasile Axinte, deputat PSD.

Unitatea Primiri Urgenţe Paşcani a deservit în cursul anului 2016 un număr de 73.758 de pacienţi cu urgenţe de la minore la majore sau cu risc vital. CPU Pașcani nu beneficiază decât de o cameră de gardă, extinsă la dimensiunea unui cabinet medical cu 3 paturi pentru primire urgenţe, de o sală de operaţii şi  6 rezerve pentru stabilizare. Fondurile sunt estimate la 13.077.548 lei, suma incluzand si valoarea dotarilor cu aparatura medicala.

La CPU Pașcani îşi desfăşoară activitatea şase medici, 15 asistenţi, cinci infirmiere şi cinci brancardieri.

Noutăți din partea deputatul pășcănean găsiți și pe pagina de facebook – https://www.facebook.com/vasileaxintedeputat/ 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow