9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Deputatul Sorin Nacuta – raport de activitate pentru anul 2022 (P)

Anul 2022 a fost un an plin de provocări și dificultăți pentru toți, iar din punct de vedere al activității parlamentare, a fost un an foarte intens, obiectivele principale fiind: stabilitatea politică, protecția cetățenilor față de criza energetică și creșterea prețurilor, adoptarea cadrului legislativ privind programele europene și guvernamentale de investiții și îndeplinirea jaloanelor PNRR, pentru obținerea tranșelor 2 și 3 de plată.

Din punctul meu de vedere, toate aceste obiective au fost îndeplinite, chiar dacă inflația a fost una mare iar măsurile de sprijin acordate au atenuat impactul creșterilor de prețuri. Sigur, au fost și ezitări sau greșeli în luarea unor decizii din partea Guvernului și ale Parlamentului, dar ele au fost corectate și adaptate la nevoile cetățenilor și ale mediului economic.

Activitate mea, ca a oricărui parlamentar, constă în principal în activitatea legislativă din Parlament și activitatea din circumscripția nr. 24 Iași.

          Anul 2023 se prefigurează a fi un an al investițiilor, având în vedere principiile de realizare a Bugetului de Stat și sumele disponibile din fondurile europene și guvernamentale. Aproape toate comunitățile au depus cereri de finanțare prin PNRR, Planul Național de Investișii Anghel Saligny, Agenția Fondului de Mediu, CNI, sau Programe Operaționale, s-au semnat un număr important de contracte de finanțare și urmează o competiție pentru scrierea și implementarea proiectelor.

v Ca parlamentar de Iași, împreună cu ceilalți colegi parlamentari și din conducerea Filialei PNL Iași, vom continua demersurile pentru finanțarea Autostrăzii A8, partea care nu este asigurată din PNRR, pentru Institutul Regional de Boli Cardiovasculare, Spitalul Regional de Urgențe, Acumularea Hidroenergetică Pașcani, parcurile industriale și alte proiecte majore ale județului. Voi continua să susțin, prin demersuri la instituțiile centrale, primarii și proiectele comunităților ieșene și în mod special pe cele ale municipiului Pașcani și zona adiacentă.

v Atât Parlamentul cât și executivul vor avea de îndeplinit peste 150 jaloane legislative, importante pentru atragerea fondurilor europene și reformele din România. Reformarea și legile pensiilor, legile educației, legile electorale, sunt priorități majore pentru anul 2023. 

Vă mulțumesc pentru încredere și vă invit să consultați întregul raport de activitate în linkul : https://pnlpascani.ro/wp-content/uploads/2023/01/Raport-Activitate-deputat-Sorin-Nacuta-2022.pdf

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow