24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

DEPUTATUL SORIN NACUTA, DESPRE ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE

Camerele reunite au votat miercuri 17 februarie pentru eliminarea pensiilor speciale, pentru parlamentari!
PNL, USR , chiar și PSD au făcut propuneri în acest sens. În comisia reunită a celor două camere s-a validat propunerea făcută de PSD.
Pensiile parlamentarilor au fost introduse de PSD în 2015, culmea la inițiativa deputatului Marcel Ciolacu, astăzi președintele PSD. Orice tentativă a PNL de a elimina aceste pensii s-a lovit de majoritatea PSD din legislatura trecută. PNL a fost singura forță politică care a votat împotriva introducerii pensiilor speciale. Încă de anul trecut, a depus un proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor, care a fost blocat de actuala conducere a PSD și Avocatul Poporului.
Menționez că parlamentarii în funcție nu beneficiază de această pensie, ia se acordă la cerere, la împlinirea vârstei de pensionare.
Cuantumul acestor îndemnizații este în medie de 1 700 lei pe mandat.
Pensiile speciale plătite către foștii parlamentari care au ieșit la pensie, reprezintă 1,38% din totalul pensiilor speciale.
Am votat pentru anularea pensiilor speciale ale parlamentarilor, cu convingerea că este un exemplu de echitate socială, dar acest gest nu este suficient.
Trebuie găsită rapid o soluție pentru acele pensii speciale exagerate, cu siguranță obținute prin artificii birocratice și prin toleranța cadrului legislativ, altfel demersul parlamentar nu va avea niciun efect.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Movila: Patru dosare grele care arată românilor că poți muri cu dreptatea în mână.

10 august, Colectiv, dosarul Revoluţiei, Mineriada. Patru dosare grele...

România educată este repetentă (P)

România este din nou codașa Europei în ceea ce...

Petru Movila: Unde sunt autostrăzile si spitalele?

Că în Regiunea de Nord-Est nu există infrastructură şi...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow