19.4 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

DEPUTATUL SORIN NACUTA DESPRE AUTOSTRADA  ,,A8”  IAȘI – TÂRGU MUREȘ

Domnule președinte, domnule prim-ministru, domnule ministru al transporturilor, domnilor deputați,

De ani buni Iașul și întreaga Moldovă imploră construirea unei autostrăzi care să lege Moldova de vestul țării și de Europa, iar prin Legea 291/2018 atât Parlamentul cât și președintele României au girat acest deziderat. Este evident decalajul de dezvoltare dintre Moldova și celelalte regiuni istorice, datorat în mare parte infrastructurii rutiere deficitare.

La începutul acestui an Județul Iași a devenit primul județ din România care a depășit pragul de 1 milion de locuitori și tendința este de creștere continuă. Prin dezvoltarea aeroportului, a zonei metropolitane și a zonei industriale, traficul rutier dinspre și către  municipiul Iași a devenit unul foarte dificil, iar la orele de vârf se produc blocaje pe traseele importante, mai ales că niciunul din orașele județului nu au șosele ocolitoare. 

Bugetul pentru anul 2021  prezentat de Guvernul alianței PNL, USR-PLUS, UDMR alocă sume importante pentru investițiile în infrastructura rutieră, fapt ce va conduce clar la o dezvoltare accelerată și durabilă a României.

Am urmărit declarațiile domnului ministru Cătălin Drulă și a unor reprezentanți ai Ministerului Transportului, Infrasctructurii și Comunicațiilor, privind stadiul în care se află această autostradă și preocupările pentru recuperarea termenelor de studii și proiectare. Sunt ferm convins, că mai mult ca oricând, se fac eforturi pentru realizarea acestei autostrăzi și că termenele de 2021 de realizare a proiectelor și de 2028 de execuție,  sunt termene posibile, cu condiția ca această investiție să fie printre principalele obiective ale actualului Guvern. 

Mandatul parlamentarilor liberali de la Iași și promisiunile din campania electorală sunt de susținere necondiționată a acestui obiectiv de investiție, iar așteptările moldovenilor sunt și mai mari. Ca urmare vă solicităm să acordați o atenție deosebită și să urmăriți în mod special îndeplinirea obligațiilor contractuale, respectarea sau devansarea pe cât posibil a termenelor de 

proiectare și de execuție, pentru această autostradă și să alocați resursele necesare pentru finanțare.

Consider că prin realizarea acestui proiect se va repara o mare nedreptate făcută întregii zone, se vor stimula investițiile, se va acorda șansa pentru recuperarea decalajelor de dezvoltare economică și vă  garantăm că Iașul și întreaga Moldovă vă vor fi recunoscătoare.

Deputat de Iași,

Sorin Năcuță

DE LA ACELAȘI AUTOR

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

Atenție la coșul de fum! Acoperișul unei case din Boșteni, distrus de flăcări

Odata cu sezonul rece, creste si numarul incendiilor in gospodarii. O casa din suburbia Bosteni, a municipiului...

Accident rutier la ieșirea din Târgu Frumos

Accident rutier cu o victima, miercuri, in jurul orei 13:00, la iesirea din Targu Frumos, spre Razboieni,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI