22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Deputatul Sorin Nacuta: ,,Amenajarea Hidroenergetică Paşcani’’ din nou în atenție

În urma demersurilor repetate, către Ministerul Energiei și Guvernul României, privind necesitatea, dar și oportunitatea finalizării investiției ,,Acumularea Hidroenergetică Pașcani”, am fost contactat de reporterii ,,Antena 1″ pentru o discuție despre acest subiect.
În cei doi ani de mandat de parlamentar am făcut mai multe demersuri către Hidroelectrica S.A, către Ministerul Energiei, către Guvernul României, având chiar discuții pe această temă.
Am adunat informații de la Administrația Bazinală Siret privind pagubele produse de revărsarea râului Siret, acestea fiind importante (în perioada 2005-2010, de peste 200 milioane lei). Aceste pagube puteau fi evitate, dacă ar fi existat și ar fi fost funcțională această acumulare de regularizare, de la Pașcani.
Toți cei cu care am discutat au fost de acord că investiția ,,Amenajarea Hidroenergetică Pașcani” trebuie finalizată, pentru că ea este de interes național, că sunt soluții de finanțare, dar lucrurile trenează și nu se iau decizii în acest sens, chiar dacă România trece printr-o criză energetică acută și printr-o perioada de secetă severă.
Conducerea Hidroelectrica S.A spune că, raportat la puterea instalată în hidrocentrală, de 10 MW, investiția în acumularea de apă nu este o prioritate pentru societate, iar soluția corectă ar fi ruperea acestui proiect, partea de acumulare urmând să fie trecută în administrarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.
Pentru că subiectul se pasează de la o instituție la alta, am solicitat prim-ministrului României o întrevedere în acest sens și am avut ocazia să-i înmânez o documentație cu toate demersurile, să-i prezint situația ,,Acumulării Hidroenergetice Pașcani” și să-i solicit sprijin pentru finalizarea investiției.
Postez adresa înmânată prim-ministrului României, Nicolae-Ionel Ciucă și reportajul integral despre această investiție.
Continuare aici

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Movila: Patru dosare grele care arată românilor că poți muri cu dreptatea în mână.

10 august, Colectiv, dosarul Revoluţiei, Mineriada. Patru dosare grele...

România educată este repetentă (P)

România este din nou codașa Europei în ceea ce...

Petru Movila: Unde sunt autostrăzile si spitalele?

Că în Regiunea de Nord-Est nu există infrastructură şi...

Costel Alexe și Mihai Chirica condamnă ieșenii la sărăcie (P)

Dintre toți aleșii locali, primarul în funcție și președintele...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow