VIDEO – Deputatul PSD Vasile Axinte cere bani de la Ministerul Sănătății pentru modernizarea CPU Pașcani

  Slider

  Deputatul Vasile Axinte cere bani de la Guvern pentru CPU Pașcani

  Se dorește modernizarea Compartimentului de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Pașcani. Deputatul PSD Vasile Axinte a adresat o interpelare Ministerului Sănătății pentru accesare de fonduri, răspunsul urmând să fie dat în viitorul apropiat. Printre motivațiile solicitării de bani pentru CPU sunt numărul mare de pacienți dar și urgențele cu care se prezintă o parte dintre acești și riscul de a-și pierde viața dacă nu se intervine în cel mai scurt timp.

  În anul 2016 CPU Pașcani a deservit un număr de aproape 74 mii de pacienţi cu urgenţe de la minore la majore sau cu risc vital.

  Compartimentul nu beneficiază decât de o cameră de gardă, extinsă la dimensiunea unui cabinet medical cu 3 paturi pentru primire urgenţe, de o sală de operaţii şi 6 rezerve pentru stabilizare. Compartimentul de Primiri – Urgenţe Pașcani este insuficient pentru tratarea tuturor urgenţelor majore sau cu risc vital. Trebuie să se înţeleagă că urgenţele medicale nu pot fi tratate în ambulanţă, în drum spre municipiul reşedinţă de judeţ, ci într-un compartiment special, dotat corespunzător după ultimele standarde internaționale.

  Pentru aceste motive, deputatul PSD Vasile Axinte cere de la Ministerul Sănătății când are în vedere construirea unui nou corp de clădire al Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani care să servească activităţii U.P.U.?

  Care sunt soluţiile pe care le are la dispoziţie pentru a reamenaja sala de tratament şi rezervele unde se stabilizeaza bolnavii și mai ale căror autorităţi se pot adresa pentru a solicita sprijin privind alocarea fondurilor necesare pentru “proiectarea si executia extinderii CPU Pascani”?

  Menționăm că fondurile sunt estimate la 13.077.548 lei, suma incluzand si valoarea dotarilor cu aparatura medicala.

   

  Comunicat de presă Deputat PSD Iasi, Vasile Axinte

  Slider