More

  Fostul primar al Pașcaniului, Grigore Crăciunescu, trimis în judecată de procurorii DNA

  Array

  Deputatul PNL Grigore Crăciunescu a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, fiind acuzat că, în perioada în care a fost primar al municipiului Paşcani, a încheiat nouă acte juridice cu firme al căror reprezentant era fiul său, unul vizând concesionarea unui teren la un preţ subevaluat.

  Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a deputatului Grigore Crăciunescu pentru conflict de interese, dosarul urmând să se judece la instanţa supremă.

  Potrivit rechizitoriului procurorilor, Grigore Crăciunescu, în calitate de primar al municipiului Paşcani, a perfectat nouă acte juridice cu societăţi comerciale al căror reprezentant legal era fiul său, „realizându-se, astfel, un folos material pentru acesta, la diferite intervale de timp”. Grigore Crăciunescu a activat într-una dintre aceste firme până la momentul dobândirii calităţii de primar.

  Anchetatorii au stabilit că unul dintre cele nouă acte juridice a vizat concesionarea fără licitaţie a unui teren de 110 metri pătraţi, situat vizavi de Primăria Paşcani, la un preţ de aproximativ cinci ori mai mic decât cel stabilit într-un proiect iniţial, pentru construirea unei parcări care deservea laboratorul de analize medicale ce aparţinea familiei lui Crăciunescu.

  „De menţionat este şi faptul că unul dintre aceste acte juridice vizează concesiunea prin încredinţarea unei suprafeţe de teren intravilan, situat vis-a-vis de Primăria oraşului Paşcani şi în imediata vecinătate a sediului uneia dintre societăţile comerciale al căror administrator era fiul inculpatului. Atribuirea suprafeţei de 110 mp de teren s-a realizat prin concesionare directă, fără licitaţie publică, pentru o perioadă de 25 de ani, la un preţ de 219 euro/an (faţă de preţul stabilit într-un proiect iniţial al concesiunii de 1021 euro/an), pentru construirea unei parcări ce urma să deservească laboratorul de analize medicale care aparţinea familiei inculpatului”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

  Celelalte acte juridice au avut ca obiect derivat activitatea de publicitate stradală prin panouri publicitare şi totemuri de mari dimensiuni, amplasate pe suprafeţe de teren de la un metru pătrat până la cinci metri pătraţi, în intravilanul oraşului Paşcani, „în zonele cu cea mai bună vizibilitate, cu expunere şi receptare eficiente, atât pentru traficul pietonal, cât şi pentru cel auto şi transportul în comun, au precizat procurorii.

  „Toate aceste activităţi denotă dorinţa şi diligenţele depuse de inculpat pentru stabilirea unor preţuri preferenţiale pentru societăţile familiei sale şi pentru facilitarea desfăşurării activităţii acestora”, se mai arată în rechizitoriul trimis instanţei.

  Grigore Crăciunescu a fost primar al municipiului Paşcani în perioada 2008-2012. Crăciunescu a candidat în iunie 2012 pe listele PNL pentru un nou mandat de primar la Paşcani, fiind învins de un reprezentant PSD.

  Fostul primar al municipiului Paşcani a obţinut un mandat de deputat în decembrie 2012, el candidând din partea USL într-un colegiu din municipiul Iaşi.

  Mentionam ca procurorii DNA mai au in lucru un dosar pe numele fostului primar cu privire la investitiile ilegale facute in cei 4 ani de mandat, conform raportului intocmit de inspectorii Curti de Conturi. De asemenea, fostul legislativ din Pascani a infiintat o comisie speciala care a prezentat un raport propriu pe aceesi tema. La acea vreme, consilierii l-au imputernicit pe independentul Dionisie Afloroaei sa faca toate demersurile juridice necesare pentru a sesiza organele de ancheta. Mai tarziu, raportul insusit de Consiliul Local, impreuna cu probele stranse de consilieri au ajuns la DNA.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI