9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Deputatul Petru Movilă şi profesorul universitar Dorina Isopescu, candidaţii PMP Iaşi la alegerile parlamentare (P)

 

În prezenţa preşedintelui PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, filiala judeţeană şi-a lansat vineri candidaţii la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. La Camera Deputaţilor lista va fi deschisă de deputatul Petru Movilă, cel mai activ parlamentar de Iaşi iar lista la Senat va fi deschisă de profesorul universitar Dorina Isopescu.
Principalele proiecte ale candidaţilor la Parlament sunt reducerea numărului de parlamentari, dar şi o mai bună finanţare pentru sănătate, educaţie şi cercetare. „Am ales să candidez, în primul rând, pentru că am calităţile şi abilităţile necesare pentru a duce la îndeplinire mesajul politic şi programul politic al PMP. Nu doar că sunt întru totul de acord dar, cel mai importat, cred în ele. De mult am militat pentru reducerea numărului de parlamentari, pentru eliminarea pensiilor suplimentare. Pe lângă toate acestea am experienţă în multe domenii, dar în principal în învăţământul superior, construcţii şi cultură”, a declarat Dorina Isopescu.
În ceea ce-l priveşte pe deputatul Petru Movilă, acesta îşi doreşte continuarea proiectelor depuse în acest mandat. „Pentru PMP, Iaşi şi Moldova, principalul proiect este implementarea Legii privind construcţia Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş, lege iniţiată de mine. Sunt doi ani pierduţi. Unul cu Guvernul PSD, unul cu Guvernul PNL. Vom înfiinţa o comisie parlamentară de monitorizare a implementării acestui proiect. Am experienţa unei comisii care a făcut lucruri bune, cea privind împiedicarea vânzarii companiei Antibiotice SA. Vreau să înfiinţăm o comisie care să verifice lunar stadiul realizării proiectului A8. Vedem prea multe sabotaje în interiorul Ministerului Transporturilor pe acest proiect: licitaţii ratate, termene mari, lipsă de răspundere”, a declarat deputatul Petru Movilă.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow