23 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

Deputatul Petru Movilă Candidez pentru un nou mandat!

Comunicat: Deputatul Petru Movilă, cel mai activ parlamentar de Iaşi, candidează pentru un nou mandat în Parlamentul României. Acesta deschide lista Partidului Mişcarea Populară la Camera Deputaţilor, în timp ce, la Senat, prima pe listă este prof.univ.dr.ing Dorina Isopescu, decanul Facultății de Construcții și Instalații de la Universitatea Tehnică. „Prin muncă am demonstrat că dacă vrei, se poate. Am proiecte din acest mandat pe care îmi doresc să le duc la bun sfârşit. Proiectul de lege privind salarizarea corectă a asistenţilor medicali din cabinetele de medicină de familie, crearea unui cadrul legal corect pentru medicina şcolară, înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru implementarea corectă a legii iniţiate tot de mine privind construcţia Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş, continuarea demersurilor pentru modificarea Legii 448/2006 pentru îndreptarea actualului cadru legislativ pentru persoanele cu dizabilităţi sau obligarea Guvernului să achiziţioneze tablete pentru toţi copiii, sunt doar câteva din proiectele pe care îmi doresc să le văd la promulgare”, a declarat parlamentarul ieşean.

Activitatea acestuia a fost una susţinută, consistentă şi transparentă, afirmaţii susţinute de proiectele din acest mandat. Printre cele mai importante se pot enumera Legea privind construcţia Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş, legea privind reducerea TVA la locuinţe de la 19 la 5 la sută sau legea prin care persoanele cu dizabilităţi pot lucra, din nou, în unităţile protejate. Raportul activităţii parlamentare, la final de mandat, arată că Petru Movilă a avut 288 de luări de cuvânt, 40 de declaraţii politice, 214 proiecte de legi, dintre care 29 devenite legi, 232 de interpelări şi întrebări adresate membrilor Guvernului, majoritatea pe teme de interes local.

Deputatul ieşean anunţă că în următorul mandat va rămâne la fel de activ, explicând că nu îşi va diminua nici volumul de muncă şi nici gradul de implicare în probleme comunităţii. „Un singur lucru pot promite: că îmi voi desfăşura activitatea în următorul mandat cu aceeaşi responsabilitate şi implicare ca şi până acum”, a susţinut Petru Movilă.

Alte articole