23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Deputatul Grigore Crăciunescu, condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare

Deputatul PNL Grigore Crăciunescu a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Parlamentarul a fost acuzat că, în perioada în care a fost primar al municipiului Paşcani, a încheiat nouă acte juridice cu firme al căror reprezentant era fiul său.

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis,luni, să-i admită apelul lui Grigore Crăciunescu împotriva sentinţei din iunie 2014 dată de aceeaşi instanţă. Astfel, magistraţii i-au redus pedeapsa parlamentarului de la doi ani şi şase luni de închisoare la un an şi zece luni de închisoare.

De asemenea, judecătorii au decis ca lui Crăciunescu să nu-i mai fie interzise drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii pe o durată de 10 ani

Decizia ICCJ este definitivă.

În iunie 2014, Grigore Crăciunescu a fost condamnat tot de instanţa supremă la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare şi interzicearea unor drepturi. Parlamentarul a făcut apel împotriva deciziei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe deputatul PNL , în octombrie 2013, pentru conflict de interese.

Potrivit rechizitoriului , Grigore Crăciunescu, în calitate de primar al municipiului Paşcani, a perfectat nouă acte juridice cu societăţi comerciale al căror reprezentant legal era fiul său, „realizându-se, astfel, un folos material pentru acesta, la diferite intervale de timp”. Crăciunescu a şi activat într-una dintre aceste firme până la momentul dobândirii calităţii de primar.
Continuarea pe 7 est

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow