29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Deputatul Grigore Crăciunescu, condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Deputatul PNL Grigore Crăciunescu a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Parlamentarul a fost acuzat că, în perioada în care a fost primar al municipiului Paşcani, a încheiat nouă acte juridice cu firme al căror reprezentant era fiul său.

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis,luni, să-i admită apelul lui Grigore Crăciunescu împotriva sentinţei din iunie 2014 dată de aceeaşi instanţă. Astfel, magistraţii i-au redus pedeapsa parlamentarului de la doi ani şi şase luni de închisoare la un an şi zece luni de închisoare.

De asemenea, judecătorii au decis ca lui Crăciunescu să nu-i mai fie interzise drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii pe o durată de 10 ani

Decizia ICCJ este definitivă.

În iunie 2014, Grigore Crăciunescu a fost condamnat tot de instanţa supremă la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare şi interzicearea unor drepturi. Parlamentarul a făcut apel împotriva deciziei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe deputatul PNL , în octombrie 2013, pentru conflict de interese.

Potrivit rechizitoriului , Grigore Crăciunescu, în calitate de primar al municipiului Paşcani, a perfectat nouă acte juridice cu societăţi comerciale al căror reprezentant legal era fiul său, „realizându-se, astfel, un folos material pentru acesta, la diferite intervale de timp”. Crăciunescu a şi activat într-una dintre aceste firme până la momentul dobândirii calităţii de primar.
Continuarea pe 7 est

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
29.1 ° C
29.7 °
26.2 °
58 %
0.7kmh
58 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
30 °
sâm
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI