1.3 C
Paşcani
marți, noiembrie 30, 2021

Deputatul de Iași Vasile Toma: Termenele pentru construcția Autostrăzii Unirii sunt acum garantate prin lege

La finele lui septembrie, Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, a votat Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.105/2020 pentru completarea Legii nr.291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, Autostrada Unirii. Partea esențială a acestei modificări legislative o reprezintă tocmai amendamentul pe care l-am inițiat în calitate de deputat al județului Iași, secretar al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei, prin care am fixat termene cât se poate de clare și realiste privind construcția Autostrăzii Unirii.
Mai precis: „Termenul/ termenele pentru finalizarea efectivă a construcției, recepționarea și deschiderea circulației pe cele două tronsoane de autostradă sunt 31 decembrie 2024 pentru tronsonul Ungheni- Iași- Târgu Neamț, respectiv, 31 decembrie 2026 pentru tronsonul Târgu-Mureș- Târgu Neamț.”
Odată cu promulgarea sa, acest proiect legislativ ce privește unul din obiectivele vitale de infrastructură rutieră românească și de dezvoltare socio-economică a Moldovei a căpătat întreaga forță de aplicabilitate și, odată cu ea, de respectare.
După atâta vreme în care, împreună cu specialiștii și reprezentanții societății civile din domeniul transporturilor, cetățenii Moldovei și colegii mei social-democrați, am făcut zi de zi demersuri pentru ca Autostrada Unirii să beneficieze de garanția legii în vederea concretizării construcției sale, putem spune că, în sfârșit, niciun ministru al Transporturilor și nimeni care este direct implicat și responsabil de îndeplinirea acestui obiectiv nu se mai poate folosi de justificări și scuze în fața inacțiunii și delăsării!
Termenele pentru Autostrada Unirii sunt o certitudine garantată de cel mai puternic instrument în orice stat democratic și de drept: legea. Cea care, de acum, și pentru Autostrada Unirii, garantează că nimeni și nimic nu îi mai neagă, amenință sau amână la infinit concretizarea atât de mult așteptată.

Deputat de Iași,
Secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților,
Vasile Toma

DE LA ACELAȘI AUTOR

Câți români încă mai au WC-ul în curte. Țara ar putea scăpa de toaletele din spatele casei în 10 ani

Toaletele din spatele casei încă sunt ”la modă” în România, cu toate că nu e un subiect...

Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale

Smântâna merge de minune la tot felul de preparate culinare, dar ce ne facem când suntem în...

Pâinea s-ar putea scumpi cu până la 15%. Avertismentul producătorilor români

Pâinea care ajunge pe mesele românilor ar putea fi mai scumpă în perioada următoare cu până la...

INS: Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent. Cum este distribuită sărăcia în țară

Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent, dublu față de țările dezvoltate din Europa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI