2.2 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

Deputatul Craciunescu a castigat doi lei pagube morale in urma articolului cu aventurile amoroase. Instanta nu a cerut probe pentru stabilirea adevarului, ci a prejudiciului

Rasturnare de situatie intr-un proces intentat de fostul primarul al municipiului Pascani, jurnalistului Catalin Cojocaru. Curtea de Apel Iasi a schimbat complet hotararile date anii trecuti de trei instante de judecata prin care solicitarea politicianului, de 5 miliarde de lei pagube morale, a fost respinsa. De acesta data judecatorii i-au admis cererea, de doi lei, plus plata cheltuielilor de judecata dupa ce doi colegi de partid au depus marturie ca articolul publicat i-ar fi afectat imaginea publica fostului primar. Hotararea nu este definitiva si nu face referire la valoarea de adevar a articolului, in instanta nefiind solicitate probe in acest sens.

Demersul jurnalistic a pornit in anul 2009 dupa ce fosta contabila sefa a Primariei Pascani l-a acuzat pe fostul primar Grigore Craciunescu de hartuire in timpul unei excursii cu mai multi functionari in Anglia., dupa care a fost data afara.

Imediat dupa aceste marturii au aparut informatii si afirmatii sub protectia anonimatului, publicate in acelasi ziar, ca actualul deputat ar avea un copil din flori cu una dintre fostele sale asistente, ceea ce era de notorietate in Pascani.

Citeste: Aventurile amoroase ale primarului Grigore Craciunescu

Mai tarziu prin intermediul unui drept la replica fostul primarul a negat doar o parte din acuzatiile care i-au fost aduse, cele referitoare la presupusul copil.

Informatiile au fost preluate si de unele publicatii judetene. Pentru razbunare si mai ales intimidare fostul edil a deschis mai multe procese inpotriva jurnalistilor care au indraznit sa il critice. In acest caz autorului articolului i-a cerut despagubiri morale de 5 miliarde de lei vechi. Procesul a fost castigat atat la instanta de fond cat si in recurs si la apel pe motiv ca ,, …paratul Cojocaru a actionat in limitele legitime ale libertatii de exprimare, nu a savarsit o fapta ilicita si nu a actionat cu vinovatie…” conform Sentintei Civile nr 2341//2012.

sentinta

In urma demersului la Curtea Suprema procesul a fost reluat din cauza unor vicii de citare a reclamantului. De acesta data avocatul deputatului Craciunescu este un fost judecator iar martorii de serviciu, fostul viceprimar Neculai Enea si fostul director de la Salubritate, Eugen Chiriac. Ambii au marturisit in fata judecatorilor ca l-au vazut pe fostul lor sef suparat si afectat de articol. In schimb cei doi martori au recunoscut ca acuzatul este un bun jurnalist care isi exercita meseria cu buna credinta. In acest context fostul primar si-a redus pretentiile materiale de la 5 miliarde de lei vechi la 2 lei si s-a plans ca a pierdut alegerile locale din cauza articolului incriminat. Instanta nu a solicitat si a respind eventualele probe pentru stabilirea valorii de adevar a informatiilor aparute in articol. Au fost admise doar cele doar stabilirea prejudiciului de imagine. Hotararea va fi atacata cu recurs.
solutie

Mentionam ca jurnalistul Catalin Cojocaru a fost cel mai vehement critic la adresa fostilor primari Neculai Ratoi si Grigore Craciunescu din cauza numeroaselor derapaje administrative.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow