19.7 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Deputatul Axinte: “PSD Pașcani se pregătește de schimbarea conducerii”

- Advertisement -

Organizația PSD Pașcani se pregateste de schimbări importante la nivelul conducerii. Puținii membri care au mai rămas activi vorbesc din ce în ce mai des de nevoia unor actiuni hotarate pentru reorganizarea filialei locale, mai ales, dupa alegerile din acest an.

Deputatul, Vasile Axinte, a vorbit despre aceasta problema in cadrul emisiunii Pulsul Zilei. El a spus ca se asteapta o decizie din partea actualului presedinte, fostul primar, Dumitru Pantazi, daca doreste sa mai ramana sau nu in functie, avand in vedere ca sunt si probleme financiare si administrative urgente de rezolvat. S-au adunat datorii de luni de zile care trebuie achitate si este nevoie de o strategie de actiune pentru consilierii locali aflati in opozitie.

Deputatul pascanean, aflat la sfarsit de mandat, spune ca nu este interesat sa candideze pentru functia de presedinte, dar a lasat sa se inteleaga ca sunt deja tineri care vor sa isi asume responsabilitatea de a forma o noua echipa. Problema ar urma sa fie discutata si rezolvata la inceputul anului viitor.

Nemultumirile s-au accentuat in partid dupa ce fostul primar a pierdut alegerile iar PSD Pascani nu a prins un loc eligibil pe listele parlamentare. In acest context, presedintele organizatiei a refuzat sa se implice in campania electorala dupa ce a fost scos de pe un loc eligibil de pe lista pentru Camera Deputatilor, iar intreaga campanie a fost sustinuta de deputatul Vasile Axinte, impreuna cu un grup de tineri. Axinte spune ca este nefiresc ca municipiul Pascani sa nu aiba un parlamentar desi a castigat alegerile in timp ce organizatia municipala a PSD Iasi beneficiaza de toate locurile, desi a pierdut alegerile.

Axinte a spus ca situatia se datoreaza in principal, actualului presedinte al organizatiei judetene, Maricel Popa, pe motiv ca ar fi acceptat schimbarile impuse de conducerea centrala, fara sa tina partea colegilor din judet. Schimbarea listelor a produs nemultumiri si in randul primarilor din zonele Pascani, Targu Frumos si Harlau care l-au sustinut pe Dumitru Pantazi in functia de deputat pe pozitia 3.

Mentionam ca in urma alegerilor parlamentare PSD a obtinut la Iasi, trei deputati si un senator, iar la redistribuire ar putea sa mai obtina inca un senator si un deputat. Nici unul dintre ei nu este din zona Pascani, colegiul care a dat cele mai bune rezultate. In schimb, municipiul este reprezentat in parlament de deputat PNL, Sorin Nacuta, desi formatiunea politica a pierdut alegerile la Pascani si in judet.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow