24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Deputatul Axinte întreabă Guvernul dacă este serios. Interpelare pentru investiţii la UPU Paşcani

Deputatul PSD Vasile Axinte insista cu întrebările la adresa Ministerului Sănătăţii privind realizarea unor investiţii la Spitalul de Urgenţă Paşcani. În cursul zilei de marţi, prin intermediul unei interpelări citită în Camera Deputaţilor, parlamentarul păşcănean a întrebat-o pe ministrul Sorina Pintea dacă Guvernul îşi va respecta promisiunile făcute acum un an de zile privind aprobarea finanţării şi semnarea contractului. Investiţia este estimată la peste 4 milioane de Euro iar municipalitatea nu are bani să o realizeze.

Parlamentarul păşcănean a atras atenţia că Spitalul de Urgenţă Paşcani oferă servicii pentru locuitorii de pe o rază de peste 70 de km. În fiecare an la compartimentul de primiri urgente sunt trataţi peste 70 000 de pacienţi. Din acest motiv spaţiul actual a devenit neîncăpător şi trebuie construită o nouă clădire. Tot pentru preluarea urgentelor în incinta spitalului a fos construit şi un heliport, funcţional de peste 5 ani de zile.

 

 

DEPUTAT AXINTE VASILE

Întrebare

 

Adresată:  Ministerului Sănătății

Doamnei Ministru  Sorina Pintea

De către:  Deputat PSD Iaşi Vasile Axinte

Subiectul: U.P.U. Pașcani

Spitalul Municipal de Urgență trateazăanual 70000 de mii de pacienți la Compartimentul de urgențe, care este insuficient pentru tratatrea  tututor urgențelor majore sau cu risc vital.

Mentionez faptul că, municipiul Pașcani se află la confluența a 3 județe Iași  – Suceava – Neamț,și la o distanță de aproximativ 70 km față de cele 3 reședințe ale județelor.

A fost depus un studiu de fezabilitate la sediul Ministerului Sănătății care prevede construirea unui corp de clădire U.P.U. nou, alăturat clădirii existente a spitalului municipal de urgență Pașcani, care, să aibă ca scop asigurarea tratării urgențelor majore sau cu risc vital.

Heliportul din incinta spitalului este funcțional de 5 ani. La interpelarea din 4.04.2017 am primit răspunsul nr. 3345 din 27.09.2017 prin care, eram înștiințati că sursa de finanțare pentru proiectare și execuție a U.P.U.Pașcani va fi asigurată de la bugetul de stat, iar 10 % va fi contribuția Consiliului Local Pașcani, dar fără să fie prevăzut un termen.

Având în vedere cele menționate, vă rugăm să aveți amabilitatea să ne răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Putem considera răspunsul la interpelare, unul asumat și serios de către minister?
  2. Când se poate semna un contract de finanțare pentru proiectare și execuție U.P.U. Pașcani?

Solicităm răspuns scris pentru fiecare punct în parte, în termenul prevăzut de lege.

 

Cu deosebit respect,

Deputat PSD Iasi – Vasile Axinte

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.7 ° C
26.2 °
24 °
65 %
2kmh
98 %
Dum
24 °
lun
35 °
mar
27 °
mie
27 °
joi
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI