12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Deputatul Axinte: De ce se prabuseste moneda nationala?

Deputatul pascanean Vasile Axinte a avut o noua interpelare in Camera Deputatilor. De acesta data la adresa ministerului Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa cu tema “ Prăbuşirea monedei naţionale”. El a cerut explicatii de ce se devalorizeaza in ritm accelerat leul romanesc in raport cu moneda europeana si care sunt implicatiile economice.

Domnule Ministru, leul românesc se află, din nou, la un minim istoric faţă de moneda unică europeană, situaţia sa echivalând cu episodul de acum 5 ani. Din păcate, moneda naţională se devalorizează în ritm accelerat, ceea ce nu este o veste foarte bună pentru cetăţenii români sau societăţile româneşti care au contractat credite în euro.
Cetăţenii români cred că ar trebui să cunoască din ce cauză moneda naţională se află în cădere liberă şi care ar fi implicaţiile economic-financiare ale acestei stări de fapt.
Având în vedere cele precizate vă rugăm să aveţi amabilitatea să ne răspundeţi la următoarele întrebări:
1. Din ce cauză leul românesc a ajuns, din nou, la un minim istoric, în raportul cu moneda unică europeană, după o perioadă de 5 ani ?
2. Care sunt implicaţiile financiar-econimic-sociale ale acestei devalorizări accelerate a monedei naţionale?
3. Care sunt măsurile vizate de factorii guvernamentali pentru echilibrarea acestei căderi accelerate a monedei naţionale?
Solicităm răspuns scris pentru fiecare punct în parte, în termenul prevăzut de lege.

Cu deosebit respect,
Deputat PSD Iasi Vasile Axinte

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow