More

  Deputatul Axinte: De ce se prabuseste moneda nationala?

  Array

  Deputatul pascanean Vasile Axinte a avut o noua interpelare in Camera Deputatilor. De acesta data la adresa ministerului Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa cu tema “ Prăbuşirea monedei naţionale”. El a cerut explicatii de ce se devalorizeaza in ritm accelerat leul romanesc in raport cu moneda europeana si care sunt implicatiile economice.

  Domnule Ministru, leul românesc se află, din nou, la un minim istoric faţă de moneda unică europeană, situaţia sa echivalând cu episodul de acum 5 ani. Din păcate, moneda naţională se devalorizează în ritm accelerat, ceea ce nu este o veste foarte bună pentru cetăţenii români sau societăţile româneşti care au contractat credite în euro.
  Cetăţenii români cred că ar trebui să cunoască din ce cauză moneda naţională se află în cădere liberă şi care ar fi implicaţiile economic-financiare ale acestei stări de fapt.
  Având în vedere cele precizate vă rugăm să aveţi amabilitatea să ne răspundeţi la următoarele întrebări:
  1. Din ce cauză leul românesc a ajuns, din nou, la un minim istoric, în raportul cu moneda unică europeană, după o perioadă de 5 ani ?
  2. Care sunt implicaţiile financiar-econimic-sociale ale acestei devalorizări accelerate a monedei naţionale?
  3. Care sunt măsurile vizate de factorii guvernamentali pentru echilibrarea acestei căderi accelerate a monedei naţionale?
  Solicităm răspuns scris pentru fiecare punct în parte, în termenul prevăzut de lege.

  Cu deosebit respect,
  Deputat PSD Iasi Vasile Axinte

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Tânăr de 18 ani arestat pentru complicitate în dosarul de furt calificat cu o pagubă de 180.000 de lei

  La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza comunei Moţca, în...

  Declarația politică a deputatului Sorin Năcuță cu privire la amenajarea hidroenergetică Pașcani

  C.P. După o informare privind stadiul lucrărilor la Amenajarea Hidroenergetică Pașcani, după discuții prealabile cu președintele Consiliului Județean, dl Costel Alexe și cu președintele...

  Un magazin al primarului Pașcaniului a fost spart marți seara – VIDEO

  Unul dintre magazinele primarului municipiului Pascani a fost spart marti, 13 martie, imediat dupa lasarea intunericului. Este vorba despre locatia de pe strada Stefan cel Mare, din centrul orasului. Un tanar in varsta de 30 de ani, care ar fi fost baut, a spart geamul de la intrare si a luat mai multe bunuri din unitate.  //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet