4 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

Deputata USR PLUS, Monica Berescu: Proiect de lege pentru ca abuzatorii de copii să nu mai poată fi aleși în autorități publice locale sau în Parlament

Deputata USR PLUS, Monica Berescu, alături de Cătălin Teniță și Diana Stoica, a făcut demersurile necesare și a depus miercuri dimineață, un proiect de lege care prevede ca persoanele care sunt condamnate pentru infracțiuni cu caracter sexual împotriva copiilor să nu mai poată candida la alegerile locale și parlamentare.
Duminica aceasta, la alegerile parțiale, la Șotrile a fost ales primar Bogdan Davidescu, condamnat în 2019 pentru pornografie infantilă.
Astfel de situații nu trebuie să mai existe, de aceea împreună cu Cătălin Teniță și Diana Stoica, și alături de peste 50 de colegi parlamentari de la USR PLUS și PNL, am depus proiectul de lege care să evite astfel de abominații.
Avem la momentul actual un întreg pachet legislativ în lucru pe tema protecției copiilor împotriva infracțiunilor cu caracter sexual, pachet pe care sper sa îl depunem odată cu noua sesiune parlamentară, însă am decis să depunem de urgență aceste modificări dat fiind numărul mare de cetățeni care ne-au semnalat cazul din Șotrile, Prahova.
Ce propune proiectul legislativ?
Completarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale publicată în Monitorul Oficial nr. 349 din 20 mai 2015, Partea I și a Legii 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor publicată în Monitorul Oficial nr. 553 din 24 iulie 2015, Partea I, cu următoarele prevederi:
Nu pot fi alese persoanele condamnate definitiv pentru comiterea de infracțiuni contra vieții, contra libertății persoanei, privind traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile, contra libertății și integrității sexuale și rele tratamente aplicate minorului, dacă victimele sunt minori la data săvârșirii faptelor și nu a intervenit reabilitarea judecătorească sau nu a fost împlinit termenul de reabilitare”, a scris deputata USR PLUS, Monica Berescu, într-o postare apărută pe o rețea de socializare.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Câți români încă mai au WC-ul în curte. Țara ar putea scăpa de toaletele din spatele casei în 10 ani

Toaletele din spatele casei încă sunt ”la modă” în România, cu toate că nu e un subiect...

Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale

Smântâna merge de minune la tot felul de preparate culinare, dar ce ne facem când suntem în...

Pâinea s-ar putea scumpi cu până la 15%. Avertismentul producătorilor români

Pâinea care ajunge pe mesele românilor ar putea fi mai scumpă în perioada următoare cu până la...

INS: Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent. Cum este distribuită sărăcia în țară

Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent, dublu față de țările dezvoltate din Europa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI