18.2 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Deputat Sorin Năcuță – schema românească de ajutor pentru sectorul HoReC, aprobată de Comisia Europeană

C.P. 500 de milioane de euro, schemă românească aprobată astăzi de cei de la Comisia Europeană, ajutor pentru industria HoReCa.

Comisia Europeană a anunțat că a aprobat schema românească de ajutor pentru sectorul HoReCa în valoare de 500 de milioane de euro, care va sprijini companiile active în turism, cazare și servicii alimentare, precum și agențiile de turism afectate de pandemia de coronavirus.

Perioada 1 ianuarie – 21 decembrie 2020, va fi acoperită până la 20% din pierderile de venituri, sprijinul public va lua forma subvențiilor directe.

Măsura dorește să îi ajute pe beneficiari să abordeze nevoile de lichiditate și să își continue activitățile în timpul și după pandemie.

Ministerul Economiei a publicat miercuri procedura de acordare a ajutoarelor pentru afacerile din sectorul HoReCa afectate de pandemie. Bugetul total se ridică la 500 de milioane de euro, urmând să beneficieze circa 73.200 de firme. Schema va fi derulată până la 31 decembrie 2021, iar banii vor intra în conturile firmelor până la 30 iunie 2022.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow