5.8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Deputat PSD, atac VIOLENT împotriva SUA: Ne consideră parteneri buni de a fi CARNE DE TUN prin diversele lor războaie

Mocanu_Vasile

Deputatul PSD de Iaşi, Vasile Mocanu, a lansat un atac furibund la adresa Statelor Unite, susţinând că trimit ca ambasadori la Bucureşti numai “lipitori de afişe”, care „întâi vorbesc şi apoi gândesc”, dovedind astfel lipsa unui “respect minimal”, scrie Evenimentul Zilei.

Deputatul PSD consideră că ambasada SUA “s-a imixtionat în favoarea lui Băsescu în politica românească”, susţinând că “diplomaţia nu este punctul forte al Statelor Unite”.

Au reuşit lucruri măreţe, de la cucerirea adâncurilor la cucerirea spaţiului, însă anumite lucruri n-au putut ţine pasul cu avântul economic. De exemplu, deşi au avut şi mari nume în diplomaţie, aceasta nu a fost punctul forte al Statelor Unite. Este suficient să ne aducem aminte, doar în ultimii 25 de ani, de ambasadori americani au fost la post în Bucureşti şi vom vedea că nu s-au înghesuit prea mulţi diplomaţi de carieră, ci mai degrabă varianta americană mai elevată a lipitorilor de afişedin România. Adică, oameni care au contribuit, financiar sau altfel, la campaniile prezidenţiale, au primit câte-o sinecură în fruntea ambasadei Unchiului Sam, a susţinut Mocanu.

De exemplu, un ins care nu ştia ce-i cu el pe la ambasada SUA în România a fost domnul Gitenstein, care venea din zona lobby-ului american, nu din arealul diplomaţilor de carieră. A devenit un fan al lui Băsescu şi s-a imixtionat în favoarea acestuia în politica românească de câte ori a avut prilejul, nu rareori încălcând toate uzanţele diplomatice. Pentru meritele sale deosebite, acum conduce Fondul Proprietatea”, a afirmat Mocanu.

În continuare, deputatul PSD a acuzat SUA că au greşit susţinându-l pe Traian Băsescu, la fel cum au făcut în cazurile lui Osama Bin Laden şi Saddam Hussein.

“Tot cam aşa s-a întâmplat şi în România, când Philip Gordon, asistent al secretarului de stat american Hillary Clinton, după întâlnirea cu Băsescu, a ieşit în presă cu ferma sa convingere că la referendumul de demitere s-au fraudat peste 2,5 milioane de voturi. Nu ştiu ce l-a convins că Băsescu era aşa de iubit de popor, dar s-a dovedit că Philip Gordon a greşit – nu mai e pe postul de anul trecut, deci l-a costat şi pe el, într-un fel sau altul, propagarea pe nerumegate a unei minciuni colosale”, crede Mocanu.

În finalul declaraţiei, susţinută recent în Parlament, deputatul PSD a cerut guvernului american, care “ne consideră parteneri buni de a fi carne de tun prin diversele lor războaie”, să arate Românie un “respect minimal” şi să ne trimită “diplomaţi de carieră”.

Cred, totuşi, că marea naţiune americană, dacă tot ne consideră parteneri buni de a fi carne de tun prin diversele lor războaie, ar putea măcar să ne arate un respect minimal, trimiţând la post, la ambasada care reprezintă SUA pe pământ românesc, măcar nişte diplomaţi de carieră, care nu întâi vorbesc şi apoi gândesc”, a mai acuzat Vasile Mocanu.

 

SURSA: Evenimentul Zilei

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow