0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

Deputat Monica Berescu: „Certificatul Verde nu te obligă să te vaccinezi, ci să te testezi”

Parlamentarii USR vor vota legea pentru introducerea Certificatului Verde profesional pentru că doar în acest mod putem să salvăm viețile românilor și să sprijinim un sistem medical care se luptă ca pe front pentru a salva viețile oamenilor infectați cu Covid.

,,Certificatul Verde este ultima redută în lupta împotriva Covid, pe care o avem la îndemână pentru a salva viețile românilor.

Introducerea certificatului nu încalcă în niciun fel Constituția, lucru confirmat și de președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării, care susține această măsură esențială. Să ne amintim că în vară, domnii Iohannis și Cîțu anunțau că au învins pandemia ignorând opoziția ministrului sănătății și a medicilor care s-au declarat împotriva măsurilor de relaxare.

Situația în care ne aflăm acum, în valul 4, cu spitale care nu mai fac față, cu personal medical epuizat și bolnavi care nu mai încap în paturi este o consecință a unor decizii populiste, iresponsabile. Certificatul Verde obligatoriu vine ca un pansament pentru sistemul medical și mediul de afaceri”, declară Monica Berescu, deputată USR PLUS.

USR susține ferm introducerea Certificatului Verde ca măsură de protecție la locul de muncă, atât pentru protecția angajaților, cât și pentru protecția persoanelor cu care aceștia vin în contact..

Camera Deputaților este for decizional, iar deputații USR PLUS vor depune amendamente pentru a oferi tuturor posibilitatea de a obține certificatul, chiar și dacă nu sunt vaccinați, respectând alegerea cetățenilor.

,,Vaccinarea nu va fi obligatorie pentru obținerea Certificatului Verde. Îl pot avea și persoanele trecute prin boală, dar și cei care se vor testa. Mai mult, oamenii vor avea două luni la dispoziție pentru a alege modul în care își doresc să obțină acest document.

Certificatul Verde este o măsură temporara, doar pe perioada pandemiei, pentru a ne întoarce la o viață normală. Este nevoie de un efort comun, al tuturor, pentru a depăși acest moment crunt și pentru a salva viețile celor dragi”, completează Monica Berescu, parlamentar și membru în Biroul Național USR.

Amendamentele propuse de către deputații USR includ o perioadă tranzitorie de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii, timp în care angajații își vor putea efectua sau completa schema de vaccinare, iar testarea regulată (de două ori pe săptămână) va fi suportată integral din bugetul statului. După finalul perioadei tranzitorii, angajații nu vor mai trebui să se testeze, dacă au optat pentru vaccinare. Altfel, testarea periodică va fi suportată din fonduri proprii ale angajatului. În cazul în care un angajat refuză testarea periodică din fonduri proprii după perioada tranzitorie, există posibilitatea suspendării contractului de muncă.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow