Slider

Prejudiciul a fost constatat de Curtea de Conturi fiind cauzat in perioada in care Craciunescu a fost primar al municipiului Pascani @ Actuala administatie l-a dat in judecata pe fostul primar pentru a-l oblige pe acesta sa achite din propriul buzunar 1.411.115,76 lei @ Intr-un dosar al DNA, Craciunescu a depus marturie impotriva lui Pantazi @ Acum Pantazi l-a dat in judecata pe Craciunescu pentru a recupera cei 300.000 euro @ Judecatorii au constatat ca cerera a fost depusa prea tarziu

Actualul primar al municipiului Pascani, Dumitru Pantazi l-a dat in judecata pe rivalul sau Grigore Craciunescu pentru a-l obliga pe acesta sa achite din propriul buzunar nici mai mult nici mai putin decat 1.411.115,76 lei. Suma reprezinta prejudiciul constatat de Curtea de Conturi in urma verificarii modului in care s-au derulat investitiile si achizitiile de bunuri si servicii in municipiul Pascani in perioada 2008-2012 cand Grigore Craciunescu a fost primar al municipiului Pascani. In data de 21 martie anul trecut Dumitru Pantazi l-a dat in judecata pe Craciunescu pentru a-l obliga pe acesta sa achite prejudiciul, considerand ca fostul primar este principalul vinovat de cele intamplate numai ca recent, judecatorii au constatat ca cererea a fost depusa prea tarziu si au respins solicitarea actualei administratii. Dosarul in care se lupta cei doi primari de la Pascani a fost intregistrat cu numarul 2245/99/2017.
Cum a fost creat prejudiciul

Potrivit inspectorilor Camerei de Conturi gaura din bugetul local al municipiului Pascani a fost create prin modul ilegal in care s-au derulat un numar de patru contracte incheiate de municipalitatea cu diverse societati comerciale. Inspectorii au constatat ca prejudiciul a fost creat in special prin plata nejustificata a unor sume de bani catre aceste societati, viramentele fiinsd efectuate fara acoperire in realizarea unor lucrari sau prestarea unor servicii. Astfel, primul contract vizat este cel privind reabilitarea unor strazi in municipiul Pascani, contract incheiat cu SC Antrepriza de Lucrari Drumuri si Poduri SA (ALDP SA) in anul 2008. Curtea de Conturi a stabilit modul in care s-a derulat acest contract a adus un prejudiciu de 46.433,27 lei bugetului local cauzat ca “urmare a angajarii unor cheltuieli si efectuarii de plati din bugetul local al unita6tii pentru realizarea acestor obiective de investitii, în conditiile in care nu exista documente justificative prin care sa se ateste necesitatea și realitatea punerii in opera a tuturor bunurilor procurate si a calitatii lucrarilor efectuate in functie de capacitatea de producție si forta de munca existenta la nivelul unitatii si cu incadrarea in indicatorii tehnico-economici aprobati”.

CONTINUARE PE DEZVALUIREA.RO

Slider