20.5 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Depuneri de coroane la monumentele eroilor

Depuneri de coroane la monumentele eroilor de Ziua Naţională la Paşcani. Încă de la primele orele ale dimineţii reprezentanţi ai administraţiei locale, şefii partidelor politice şi reprezentanţi ai societăţilor din municipiu au adus un omagiu eroilor căzuţi pe câmpul de luptă pentru unitatea ţării.

Primul monument la care s-a săvârşit o slujbă în memoria eroilor a fost cel de la Biserica din Lunca Paşcani. Preotul paroh a făcut veşnica pomenire după care rând pe rând, şefii Primăriei şi personalităţile politice au depus coroane de flori în cinstea martirilor neamului.

După slujbă, edilul municipiului, Dumitru Pantazi a reamintit importanţa acestei zile pentru poporul român şi le-a urat românilor de pretutindeni „La mulţi ani!” .

După Biserica din Lunca, reprezentanţii administraţiei locale au mers la celelalte monumente din suburbii: Blăgeşti, Sodomeni şi Gâşteşti, apoi alaiul s-a mutat la Troiţa din Fântânele. Aici protul paroh, Dumitru Cristea a oficiat o liturghie în memoria eroilor, după care monumentul a fost îmbrăcat cu coroane de flori.

Coroane de flori au fost depuse şi la monumentul eroilor de pe strada Ştefan cel Mare şi Biserica Sfinţii Voievozi, iar ultimul monument a fost cel de la Biserica Înălţarea Domnului.

La Capela înainte de a fi depuse coroane un sobor de preoţi a oficiat o slujbă în memoria eroilor neamului, iar fanfara de la Casa de Cultură a susţinut un scurt moment artistic cu cântece patriotice care i-a emoţionat până la lacrimi pe cei prezenţi.

Coroane de flori au fost depuse astăzi de autorităţile locale şi la monumentele eroilor din Târgu Frumos, Hîrlău şi comunele învecinate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow