More

  Depuneri de coroane de Ziua Eroilor – VIDEO

  Array

  Zeci de coroane au fost depuse astazi la monumentele eroilor din Pascani, Targu Frumos, Hirlau si comunele din imprejurimi. Actiunea a inceput de la primele ore ale diminetii. La eveniment au participat si cativa veternai de razboi, care au vorbit despe faptele de vitejie ale ostasilor romani.

  ziua eroilor 2

  Oficialitatile locale, alaturi de reprezentanti ai Parlamentului, Politiei, partidelor politice, societatilor, scolilor si veteranii de razboi au depus astazi coroane de flori la monumentele ridicate in cinstea eroilor din suburii si Pascani. Coroanele au fost depuse pe muzica de fanfara.

  Au fost tinute si slujbe de pomenire la ziua eroilor 6 monumentele din suburbiile orasului si din Pascani.

  ziua eroilor 5

  Cu ocazia acestei zile, protopopul Pavel Postolache si reprezentantul Asocitiei Veteranilor de Razboi, Vasile Petrila au recitat poezii spus cateva cuvinte despre razboi.

  Astfel zeci de coroane au fost depuse la Monumentele de la Biserica Lunca Pascani, Blagesti, Sodomeni si Gastesti, dar si la Troita din cartierul Fantanele, monumentele de pe strada Stefan cel Mare, Biserica Sfintii Voievozi si Capela.

  Daca in anii trecuti, liderii principalelor partide politice din Pascani se inghesuiau sa tina discursuri, astazi ei s-au rezumat doar la a depune coroane.

  ziua eroilor 4

  Ziua Eroilor a fost marcata si in comunele din imrpejurimi. De exemplu la Miroslovesti si Ruginoasa, autoritatile locale au participat la slujbe de pomenire si depuneri de coroane.

  La Targu Frumos oficialitatile au depus coroane pe Esplanada si la monumentul eroilor din cimitir, incepand cu orele 11:00.

  Ca in fiecare an, administratia locala, alaturi de cetatenii din Hirlau a adus cinste in memoria celor care s-au jertfit pentru Romania si sunt ingropati la cimitirul Eternitatea. Dupa slujba religioasa, depunerile de coroane, momentul artistic si alocutiuni a avea loc si o agapa frateasca.

  Ziua Eroilor este considerata sarbatoarea nationala a poporului roman, iar in acest an este comemorata in data de 29 iunie, de Inaltarea Domnului. La sfarsitul anilor ’90, Biserica Ortodoxa a stabilit ca Ziua Eroilor sa aiba loc in aceeasi zi cu Inaltarea si “sa fie praznuiti toti Eroii neamului romanesc”. In slujbele religioase, acesti eroi sunt pomeniti. www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI