22.9 C
Paşcani
vineri, august 6, 2021
22.9 C
Paşcani
vineri, august 6, 2021
Array

Depuneri de coroane de Ziua Eroilor – VIDEO

Zeci de coroane au fost depuse astazi la monumentele eroilor din Pascani, Targu Frumos, Hirlau si comunele din imprejurimi. Actiunea a inceput de la primele ore ale diminetii. La eveniment au participat si cativa veternai de razboi, care au vorbit despe faptele de vitejie ale ostasilor romani.

ziua eroilor 2

Oficialitatile locale, alaturi de reprezentanti ai Parlamentului, Politiei, partidelor politice, societatilor, scolilor si veteranii de razboi au depus astazi coroane de flori la monumentele ridicate in cinstea eroilor din suburii si Pascani. Coroanele au fost depuse pe muzica de fanfara.

BIT TV DEPUNERI DE COROANE DE ZIUA EROILOR

Au fost tinute si slujbe de pomenire la ziua eroilor 6 monumentele din suburbiile orasului si din Pascani.

ziua eroilor 5

Cu ocazia acestei zile, protopopul Pavel Postolache si reprezentantul Asocitiei Veteranilor de Razboi, Vasile Petrila au recitat poezii spus cateva cuvinte despre razboi.

Astfel zeci de coroane au fost depuse la Monumentele de la Biserica Lunca Pascani, Blagesti, Sodomeni si Gastesti, dar si la Troita din cartierul Fantanele, monumentele de pe strada Stefan cel Mare, Biserica Sfintii Voievozi si Capela.

Daca in anii trecuti, liderii principalelor partide politice din Pascani se inghesuiau sa tina discursuri, astazi ei s-au rezumat doar la a depune coroane.

ziua eroilor 4

Ziua Eroilor a fost marcata si in comunele din imrpejurimi. De exemplu la Miroslovesti si Ruginoasa, autoritatile locale au participat la slujbe de pomenire si depuneri de coroane.

La Targu Frumos oficialitatile au depus coroane pe Esplanada si la monumentul eroilor din cimitir, incepand cu orele 11:00.

Ca in fiecare an, administratia locala, alaturi de cetatenii din Hirlau a adus cinste in memoria celor care s-au jertfit pentru Romania si sunt ingropati la cimitirul Eternitatea. Dupa slujba religioasa, depunerile de coroane, momentul artistic si alocutiuni a avea loc si o agapa frateasca.

Ziua Eroilor este considerata sarbatoarea nationala a poporului roman, iar in acest an este comemorata in data de 29 iunie, de Inaltarea Domnului. La sfarsitul anilor ’90, Biserica Ortodoxa a stabilit ca Ziua Eroilor sa aiba loc in aceeasi zi cu Inaltarea si “sa fie praznuiti toti Eroii neamului romanesc”. In slujbele religioase, acesti eroi sunt pomeniti. www.bittv.info

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.9 ° C
27.2 °
18.7 °
41 %
5.4kmh
46 %
joi
23 °
vin
30 °
sâm
28 °
Dum
32 °
lun
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI