More

  Depozit de lapte la Motca, pentru fermieri

  Array

  Vesti bune pentru crescatorii de animale din Motca. In curand in comuna va fi amenajat un recipient de depozitare si racire a laptelui. Aici fermierii isi vor putea valorifica produsele catre o asociatie agricola.

  O asociatie din Motca vine in ajutorul localnicilor. Fondatorii au solicitat primariei comunei un spatiu pentru a monta un tanc de racire a laptelui. Asadar, crescatorii de animale isi vor putea vinde din nou laptele din gospodarie.
  Se va organiza o licitatie pentru un spatiu de 15 mp dintr-o cladirea de langa Primarie la sfarsitul lunii februarie, pana acum inscriindu-se doar o singura asociatie.

  Ideea functioneaza astfel: oamenii isi pot vinde laptele catre asociatie iar aceasta la randul ei il va furniza unei firma mai mari de profil.

  Potrivit unei hotarari de Guvern, administratiile locale sunt obligate sa ofere un spatiu asociatiilor pentru montarea unui astfel de tanc. Pentru aceasta investitie statul ofera 5.000 euro.

  Mentionam ca cererile pentru obtinerea acestei finantari se depun pana la sfarsitul lunii martie catre Ministerul Agriculturii. Pana in prezent, doar doua comune din judet au depus astfel de solicitari.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Începe vaccinarea personalului din învățământ. La Pașcani nu este nici un centru special pentru cadrele didactice

  De joi, 25 februarie a.c.m, incepe vaccinarea personalului din invatamant din judetul Iasi. Programarea se va realiza prin intermediul unităților de învățământ. Solicitările personalului...

  Primăria Pașcani anunță începerea campaniei de curătenie de primăvară în oraș

  Mai sunt cateva zile pana la prima luna de primavara, iar Primaria municipiului Pascani a anuntat ca va incepe campania de curatenie in oras....

  Cum puteți trimite sesizări la Primăria Pașcani

  Primaria Pascani a trimis un comunicat de presa despre modalitatile prin care cetatenii pot trimite sesizari catre administratia locala. Oamenii au mai multe variante,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp