24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Denii la Catedrala Pogorârea Sfântului Duh din Pașcani. Reguli pentru slujba de Înviere

Pascaneni sunt invitati sa participe la deniile din Saptamana Mare, care vor avea loc, de aceasta data, in Catedrala Pogorarea Sfantului Duh si vor fi oficiate de parintele protopop, Pavel Postolachi. Fiecare dintre aceste denii care se săvârşesc în această săptămână ne pune înainte, prin evanghelia sau evangheliile care se lecturează în cadrul ei, învăţături deosebite de smerenie şi pocăinţă.

Slujba de Inviere va avea loc in acelasi lacas de cult. Participantii sunt rugati sa respecte masurile sanitare in vigoare, precum purtarea mastiii si distantarea sociala.

Potrivit tradiţiei începută în anul 2009, Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în ziua de sâmbătă, 1 mai 2021, spre seară, şi va fi oferită delegaţiilor eparhiilor la Aeroportul Internaţional Otopeni. Delegații vor purta mască de protecţie şi vor respecta distanţa fizică prevăzută de lege. Ulterior, Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui, în timp util, Sfânta Lumină fiecărei parohii.

Ținând cont că „în toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 1 mai-2 mai 2021, în intervalul orar 20,00-5,00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase” (art. 2 pct. 6 din Anexa 3 a HG nr. 432/8 aprilie 2021), slujba Învierii Domnului din noaptea zilei de duminică, 2 mai 2021, va fi săvârșită în prezența credincioșilor, potrivit rânduielii liturgice a Bisericii Ortodoxe.

Menționăm că lucrările la Catedrala “Pogorârea Sfântului Duh” au început în anul 2000. De-a lungul anilor, s-au primit finanțări de la Guvern, de la autoritățile județene și locale, dar și de la enoriași. Clădirea are o suprafață de circa 600 de mp, iar cel mai înalt punct este la 44 de metri înălțime.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow