35.2 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Demostraţii agricole în premieră la Iaşi, săptămâna viitoare. Începe „Sfatul Grânarilor”

Sfatul Grânarilor-Agriventura 2022, cel mai amplu eveniment agricul destinat fermierilor din regiunea de Nord-Est a României, va avea loc pe platforma experimentală de la Podu Iloaiei, în cadrul fermei Panifcom. În perioada 30 iunie – 2 iulie 2022, curioşii vor avea acces la o serie de demonstraţii agricole, prezentări de tehnică agrară şi soluţii complete pentru fermele vegetale şi zootehnice oferite de companiile prezente la eveniment. Transportul este gratuit tur-retur şi intrare liberă pentru ieşenii care participă la eveniment.

În fiecare zi de festival va fi prezentată o tematică specifică, iar primul eveniment este intitulat „Ziua Rodniciei: Despre Glie, Oameni şi Belşug”. Evenimentul va include tururi ghidate, demonstraţii utilaje, prezentare expozanţi, dar şi un program artistic şi de divertisment, precum concertul trupei „Lupii lui Calancea”. În cea de-a doua parte, „Ziua Elogiului Satului Românesc” este pregătită o dezbatere privind destinul spaţiului rural în contextul globalizării şi urbanizării, o evocare a lumii satului şi a conştiinţei sale.

Ultima parte, Ziua Moştenirii: Copiii fermierilor de astăzi, marii fermieri de mâine”. În această zi vor fi organizate activităţi dedicate fermierilor şi copiilor acestora (paneluri la pavilioane, tururi ghidate), dar şi activităţi creative şi tururi separate pentru cei mici. Ziua se va încheia cu un festival al fanfarelor „Valea Mare, “Zece Prăjini”, „Cozmeşti” şi „Chetriş“, ce va fi urmat de o discotecă dedicată tinerilor şi nu numai.

De asemenea, vor fi amenajate zone de demonstraţii pentru tehnică agricolă de ultimă generaţie. Cei prezenţi, care deţin carnet de conducere, au posibilitatea de a face sesiuni de drive-test într-un spaţiu special amenajat. Vor putea fi văzute la târg tractoare, maşini şi utilaje agricole de mici şi mari dimensiuni, ultra-moderne, maşini de erbicidare, precum şi alte soluţii şi sisteme hi-tech dedicate sectorului agricol.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow