10.8 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022

Demnitarii şi-au votat majorări salariale, pe repede-înainte: „Să fim bogaţi şi cinstiţi şi ţara o va duce mai bine”

- Advertisement -

Demnitar să fii, noroc să ai! Mai ales dacă îţi votezi singur salariul. Ca o sfidare pentru milioane de români, pe care îi sfătuiesc să stingă becul şi să fie chibzuiţi, senatorii au decis lefuri şi sporuri mai mari pentru toţi demnitarii. Dacă legea trece şi de Camera Deputaţilor, de la preşedinte până la viceprimar, aleşii vor primi un plus generos la salarii chiar din luna noiembrie.

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: Dacă mă uit la salariile demnitarilor din Uniunea Europeană, pot să fiu invidios. La miniştrii omologi, nivelurile de salarizare depăşesc 15.000 de euro. În timp ce un demnitar al României are 2500 de euro.

A fost unul dintre argumentele care i-au convins pe aleşi să-şi voteze cu inima uşoară lefuri mai mari. Pe repede-înainte, senatorii UDMR au depus un amendament prin care salariile să nu se mai raporteze la salariul minim din 2019, de 2080 de lei, ci la cel din 2021 – care a crescut la 2.300 de lei. Asta înseamnă o creştere de aproximativ 2.000 de lei brut. Vor primi un plus consistent şi la sporuri, de 25 la sută.

Cristian-Augustin Niculescu-Ţâgârlaş, senator PNL: Venitul meu trebuie actualizat ca al oricărui român care este afectat de inflaţie.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow