22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Demisie în CL din Miroslovești

Demisie în legislativul comunei Miroslovești. Consilierul din partea UNPR Mădălina Baciu a renunţat la funcţia ocupată în cadrul consiliului local. În locul său a fost numit Ioan Hogaş.

Un consilier din comuna Miroslovești a renunţat la funcţia deţinută în cadrul legislativului localităţii. Mădălina Baciu, investită în funcţia de consilier din partea UNPR în urma alegerilor din vară a demisionat din funcţia de consilier local. Aleşii au luat act de demisia acesteia în şedinţa ordinară de ieri, când pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de hotărâre în acest sens.

Consilierul local şi-a motivat decizia spunând că va rămâne alături de cetăţenii în continuarea, însă din funcţia de mediator sanitar comunitar. Aceasta, se va ocupa de problemele romilor din comună, înlesnind comunicarea dintre membrii comunităţilor rome cu personalul medical, contribuind la creşterea eficienţei intervenţiilor de sănătate publică.

În cadrul aceeaşi şedinţă a fost validat următorul de pe lista UNPR în funcţia de consilier local. Este vorba despre Ioan Hogaş din satul Miroslovești care a jurat în faţa colegilor săi că va apara interesele comunităţii şi va respecta legile ţării.

Mntionam că mediatorul sanitar deserveşte o populaţie de romi numărând 500 – 750 persoane. Vizaţi sunt copii cu vârstă până în 16 ani şi femei care sunt la vârsta reproductivă. Printre atribuţiile mediatorului sanitar se află înregistrarea gravidelor şi lehuzelor în vederea efectuării controalelor medicale periodice prenatale şi postnatale, explică noţiunile de baza şi avantajele metodelor contraceptive. De asemenea, sprijină personalul medical în vederea efectuării examenelor clinice de bilanţ şi imunizării copiilor cu vârstă între 0 – 7 ani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow