0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Demersuri pentru modernizări la Spitalul Municipal Paşcani

Demersuri pentru modernizarea Spitalului Municipal de Urgenta din Pascani. Conducerea unitatii medicale intentioneaza sa mareasca ambulatoriul de specialitate si Compartimentul de Primiri Urgente. Deocamdata se lucreaza la un studiu de fezabilitate iar apoi se va incercarea atragerea fondurilor europene.

 

Planuri pentru modernizarea Spitalului Municipal din Pascani. Conducerea institutiei intentioneaza sa mareasca Compartimentul de Primiri Urgente si ambulatoriul de specialitate. S-a facut deja procedura de selectie a firmei care va face studiul de fezabilitate. Banii au fost suportati din bugetul local si anume 70.000 de lei.

Aceasta etapa dureaza circa 3-4 luni, iar apoi, potrivit celor spuse de managerul Costica Panzaru, se va face un proiect pentru atragerea fondurilor europene.

Modernizarile sunt extrem de necesare deoarece cele doua compartimente sunt foarte mici. La “Urgente” ajung zilnic circa 50-60 de pacienti, iar intr-un an peste 20.000 de persoane au nevoie de ajutorul medicilor urgentisti. De asemenea, sute de bolnavi se inghesuiesc in fiecare zi in ambulatoriul de specialitate.

Mentionam ca in fiecare an peste 110.000 de pacienti se trateaza la Spitalul Municipal de Urgenta din Pascani.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow