10.8 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022

Demersuri pentru exproprierea terenurilor din zona Pașcani unde va fi construită autostrada A7 – tronsonul Bacău – Pașcani – DOC

- Advertisement -

Cetățenii din Pașcani și patru comune din apropierea municipiului care au terenuri pe unde va trece o parte din autostrada A7, Pașcani – Bacău, ar urma să fie expropriați.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a declanșat procedurile în acest sens, iar pe site-ul acestuia a fost publicat un proiect de hotărâre de Guvern în acest sens, cu listele terenurilor care vor fi cumpărate de la cetățeni, pentru construirea autostrăzii, care va trece prin Pașcani, Stolniceni – Prăjescu, Mircești, Mogosesti Siret și Hălăucești.

Proprietarii au fost anunțați în urmă cu circa un an despre aceste proceduri de expropriere și s-au făcut demersurile necesare în acest sens. Valoarea fiecărui teren în parte va fi stabilită de către experți autorizați privați, precizează autoritățile naționale.

După ce va fi aprobată hotărârea de Guvern, oamenii ar urma să primească sumele în conturile bancare proprii. Suma propusă pentru exproprieri în toate localitățile pe unde va trece porțiunea de autostrada Bacău-Pașcani este de peste 38 de milioane de lei.

Lista cu terenurile o puteți consulta AICI.

De precizat este faptul că anunțul de licitație pentru construirea tronsonului Bacău – Pașcani (77 km) din Autostrada Moldovei – A7 a fost publicat pe 27 iulie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 5,86 miliarde de lei și 6,91 miliarde de lei.

Data limită pentru depunerea ofertelor a fost miercuri, 21 septembrie 2022, conform calendarului actual din SEAP, potrivit economica.net.

Execuția fiecărui lot va dura 30 de luni, iar valoarea totală de 5,858 de miliarde de lei (fără TVA), necesară lucrărilor, va fi asigurată prin PNRR.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow