11.2 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021

Demersuri pentru examenul auto – traseu să fie dat mai repede

Demersuri pentru examenul auto – traseu să fie dat mai repede

 Programările la examenele auto, proba traseu, au ajuns să fie din ce în ce mai târziu date din cauza lipsei de personal dar și a numărului persoanelor care vor să devină șoferi. Deputatul PSD Vasile Axinte face demersuri ca situația să revină la normal, iar candidații să dea în maximum o lună traseul nu în patru cum sunt acum programați.

 Nemulțumirile viitorilor șoferi face ca demersurile unui deputat să fie realizabile. Vasile Axinte încearcă să aducă timpii de așteptare cât mai aproape pentru cetățenii care sunt programați la examenul auto – proba practică. De exemplu în aceste momente candidații trebuie să aștepte, dacă au luat sala sau au picat traseul, până să fie programți până la patru luni de zile.

Dacă o persoană a luat astăzi sala, este programat în luna februarie să dea proba practică.

Fac demersuri ca în Pașcani examenul auto – proba traseu, să fie programată cât mai aproape de data când candidatul a reușit să obțină sala, acum aceștia fiind programați la un interval de 4 luni. Am luat legătura cu prefectul județului Iași, Marian Șerbescu și sper ca în următoarele luni, discuțiile să se concretizeze iar cetățeanul să nu mai fie nevoit să aștepte atât de mult. Nu e corect față de persoanele care plătesc școala! Trebuie să le arătăm respect! Am propus ca examinatorii să vină în oraș de două ori pe săptămână. „ a spus deputatul PSD Vasile Axinte.

Prefectul județului Iași, Marian Șerbescu spune că situația urmează să se rezolve după ce se vor suplimenta locurile la acest Serviciu.

“Ne confruntăm în continuare cu o lipsă acută de personal la nivelul acestui serviciu și vreau să le mulțumesc tuturor celor de acolo că fac eforturi pentru a deservi cât mai mulți cetățeni în timpul cel mai scurt posibil. Cu toate acestea, există un număr foarte mare de solicitări, atât în ceea ce privește partea de înmatriculare a vehiculelor, cât și în ceea ce privește obținerea permiselor de conducere. Vom face demersuri în continuare pentru a găsi soluții pentru suplimentarea personalului absolut necesar la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.” a precizat prefectul Iașului, Marian Șerbescu.

Amintim că la Pașcani sunt examinate peste o sută de persoane în fiecare zi de joi, atunci când dintre acestea, doar câteva zeci reușesc să obțină carnetul de conducere, aglomerând astfel, următoarele zile de programare a examenului.  În oraș vin pentru examen și cetățenii din Târgu Frumos, comunele din împrejurimi și chiar din Hîrlău.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Urșii polari ar putea dispărea până la sfârșitul acestui secol, din cauza încălzirii globale

După cum se știe, gheața arctică a scăzut constant în ultimii ani, de când s-a început monitorizarea...

Când se schimbă ora? Ora de iarnă este considerată cea standard

Este tot mai întuneric zilele aceastea și nu numai din cauza vremii. Am trecut deja de echinocțiul...

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI