More

  Demersuri pentru dotarea Spitalului CF Pașcani, devenit suport COVID-19

  Spitalul General CF din municipiul Pascani, devenit suport COVID 19, face demersuri pentru dotarea institutiei medicale, cu echipamente necesare tratarii pacientilor care se lupta cu aceasta boala. In prima faza, este vorba despre oxigenul medicinal, extrem de necesar bolnavilor.

  Pentru cresterea administrarii acestuia au fost cumparate din veniturile spitalului, 20 de concentratoare portabile, doua dintre ele fiind deja livrate.

  O alta achizitie facuta de spital sunt zece paturi ATI. Desi, in institutia spitaliceasca suport COVID nu functioneaza acum o astfel de sectie, se fac demersuri in acest sens, care necesita timp si multe lucruri de rezolvat. Printre acestea se numara necesitatea recalibrarii instalatiei electrice pentru un consum mult mai mare pe care il presupune un compartiment ATI COVID, existenta unei statii de productie si transport a oxigenului medicinal si aer comprimat, precum si cresterea numarului de medici si asistenti medicali ce deservesc un asemenea compartiment.

  In curs de derulare este si proiectul de modernizare a statiei centrale de sterilizare. A fost cumparata aparatura, doua sterilizatoare cu aer cald, masina de spalat instrumentar si lavoare automate, ce urmeaza a fi instalate.

  Spitalul incearca sa faca fata acestei situatii cu fortele proprii, dar are nevoie si de ajutorul comunitatii, prin donatii de dezinfectant, butelii de oxigen, echipamente de protectie si ajutor in amenajarea diverselor constructii.

  Mentionam ca, in prezent, in spital sunt internati 35 de pacienti din Pascani si comunele din imprejurimi. Unitatea medicala a devenit suport COVID 19 in data de 16 octombrie a.c.. De atunci, au fost internati aproape 130 de pacienti care au avut forme usoare sau medii ale bolii.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI