20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022

Demersuri pentru dotarea Spitalului CF Pașcani, devenit suport COVID-19

- Advertisement -

Spitalul General CF din municipiul Pascani, devenit suport COVID 19, face demersuri pentru dotarea institutiei medicale, cu echipamente necesare tratarii pacientilor care se lupta cu aceasta boala. In prima faza, este vorba despre oxigenul medicinal, extrem de necesar bolnavilor.

Pentru cresterea administrarii acestuia au fost cumparate din veniturile spitalului, 20 de concentratoare portabile, doua dintre ele fiind deja livrate.

O alta achizitie facuta de spital sunt zece paturi ATI. Desi, in institutia spitaliceasca suport COVID nu functioneaza acum o astfel de sectie, se fac demersuri in acest sens, care necesita timp si multe lucruri de rezolvat. Printre acestea se numara necesitatea recalibrarii instalatiei electrice pentru un consum mult mai mare pe care il presupune un compartiment ATI COVID, existenta unei statii de productie si transport a oxigenului medicinal si aer comprimat, precum si cresterea numarului de medici si asistenti medicali ce deservesc un asemenea compartiment.

In curs de derulare este si proiectul de modernizare a statiei centrale de sterilizare. A fost cumparata aparatura, doua sterilizatoare cu aer cald, masina de spalat instrumentar si lavoare automate, ce urmeaza a fi instalate.

Spitalul incearca sa faca fata acestei situatii cu fortele proprii, dar are nevoie si de ajutorul comunitatii, prin donatii de dezinfectant, butelii de oxigen, echipamente de protectie si ajutor in amenajarea diverselor constructii.

Mentionam ca, in prezent, in spital sunt internati 35 de pacienti din Pascani si comunele din imprejurimi. Unitatea medicala a devenit suport COVID 19 in data de 16 octombrie a.c.. De atunci, au fost internati aproape 130 de pacienti care au avut forme usoare sau medii ale bolii.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow